Dagens utfordring: Kan du løse opp denne trafikkorken med ett trekk?

Iblant har man godt av å utfordre seg selv i hverdagen. Det kan man gjøre med å rense hjernen og prøve å løse disse to forfriskende oppgavene vi har laget for dere.

Hjernetrim i form av kryssord, gåter, sudoku og andre former for prøvelser for oss til å tenke utenfor boksen, og er med på å gi oss stimulans.

Vi elsker å utfordre oss selv på forskjellige måter – og det beste er at gevinsten er visdom!

Velkomsttilbud hos Betsson: Få 100% bonus!

Vi tenkte å utfordre dere med to gåter som jeg så på Bright Side i dag. Begge oppgavene passet perfekt – ikke for lett, eller for vanskelig.

Hvilken bil skal flyttes først?

Å forstå løsningen på slike gåter får meg alltid i godt humør og det er morsomt å utfordre vennene sine. Når jeg får slike gåter merker jeg at konkurranseinstinktet begynner å komme frem.

Den første gåten er bokstavelig talt en skikkelig trafikkork, i et bilkryss. På dette eksempelet holder det med at en bil flytter på seg, slik at resten av bilene i korken kan kjøre fremover. Tydeligvis er det bare en brøkdel som klarer oppgaven.

Spørsmålet er om du kan finne ut hvilken bil som må flytte seg først? 

Tenk etter en stund.

Har du funnet svaret? La oss se om det er riktig.

Svaret er at bil nummer 3 må flytte på seg først (ved å rygge)! Etter det kan alle bilene kjøre rett vei, etter tur og orden. 

Klarte du det? Del denne artikkelen i så fall!