Amanda (24) har brukt 500 000 på å bli en levende Barbie – nå nekter legene å operere henne mer

Å kunne se nøyaktig ut som man selv vil er en menneskerett. Ingen kan si at den ene har mer rett enn den andre, uansett hvordan man velger å se ut.

For finske Amanda Ahola (24) betyr det å gjøre alt for å se ut som en levende Barbie-dukke. Siden 18-årsdagen har hun brukt rundt 500 000 kroner på forvandlingen sin.

Men alle operasjoner medfører også helserisiko, og nå nekter legene å utføre flere inngrep, skriver Ladbible.

Her i Humorbibelen skriver vi ikke bare om ting som får leserne til å le. Vi fremhever også personer som har valgt å leve livet sitt på en litt annen og unik måte, og det er vår mening at alle mennesker er like mye verdt og skal respekteres uansett hvordan man lever livet sitt!

Helt siden Amanda var 16 år har hun drømt om å få legge seg under kniven. Interessen for plastisk kirurgi resulterte til slutt i en drøm om å se ut som en levende Barbie-dukke.

Bruker korsett for mindre midje

Da Amanda var 18 år gammel, gjennomførte hun sin første operasjon med penger hun begynte å spare allerede som 16-åring, og har i dag operert brystene tre ganger, forstørret leppene, løftet ansiktet og fått kinnbenene rundere. Hun bruker også en spesiell korsett hver dag – for å få en mindre midje.

Sammenlagt har hun brukt rundt 500 000 kroner på operasjoner.

Legene sier nei

Amanda ønsker også å operere rumpa, tennene og en annen ansiktsløftning, men ettersom all plastisk kirurgi innebærer en helserisiko, sier legene nå stopp for flere inngrep.

– Jeg har forsøkt hos tre ulike klinikker, men har blitt nektet overalt. Så nå gjør jeg bare mindre behandlinger som jeg kan utføre på egen hånd, sier Amanda ifølge Ladbible.

Brystene hennes er nå så store at de er i veien når Amanda skal sminke seg. Men Amanda er fortsatt fornøyd med kroppen sin.

– Ved å endre utseendet mitt har jeg fått et liv som jeg ellers aldri ville ha kommet i nærheten av. Alt hadde vært helt annerledes uten brystene mine, sier Amanda ifølge Ladbible.

«Elsker utseendet mitt»

Amandas utseende har selvsagt vekket reaksjoner, men hennes nærmeste står fortsatt bak henne.

– Venner og familie aksepterer meg, selv om de ikke forstår alle avgjørelsene mine, men det påvirker ikke relasjonene mine. Jeg elsker meg selv, både utseendet og personligheten. Ingen er perfekte, men jeg vil fortsette med dette til jeg kommer så nær som mulig, sier Amanda ifølge Ladbible.

Hva synes du om dette? Gjør Amanda det rette ved å følge drømmen sin, eller er det rart? Trykk nå på dele-knappen!