Advarsel: Kåte edderkopper invaderer folks hjem – i en vill jakt på sexpartnere

Nå er sommeren over i Norge og høsten er her for fullt. Sommeren var varm og deilig, men det kan nå bety mye frykt, i hvert fall hvis man er redd for edderkopper.

Varme sommere fører vanligvis til flere edderkopper. I løpet av høsten søker disse edderkoppene seg innendørs for å reprodusere seg.

Det kan igjen føre til edderkoppinvasjon i hjemmene våre, ifølge The Mirror.

Araknofobi er når man er altfor redd for edderkopper, og er en av de vanligste fobiene hos oss mennesker. Det er anslått at hver tredje person lider av edderkoppfobi i større eller mindre grad.

Nå kan høsten bli tøff for alle disse menneskene.

Tar seg inn i menneskers hjem

Sommertemperaturene og det faktumet at det fortsatt er mildt vær for årstiden har gjort årets kull av husedderkopper uvanlig store.

Kilde: Wikimedia Commons

Nå som det begynner å bli litt kjøligere, liker edderkoppene å søke seg innendørs, til kjellere og andre rom, for å parre seg.

På jakt etter sexpartner

Husedderkoppers paringssesong varer fra september til slutten av oktober, noe som betyr at sexsugne edderkopper nå invaderer hjem på jakt etter en sexparnter.

– Ser du en edderkopp ruse over teppet hjemme, er det sannsynligvis en hann som leter etter en sexpartner, sier eksperten Richard Jones, til BBC.

De kåte edderkoppene kan være skumle, men de er faktisk helt ufarlige for oss mennesker.

Hold det rent hjemme

Edderkoppene er så små at munnen deres ikke kan åpnes så mye at de kan bite oss og tennene er for svake til å trenge seg gjennom menneskehud.

– Det er som et menneske som prøver å ta en bit av en basketball, sier Richard Jones til BBC.

Kilde: Flickr

Hvis man vil unngå edderkopper i hjemmet, bør man sørge for å holde det rent hjemme, fordi edderkopper trives best blant hauger med klær og støv.

Trykk nå på dele-knappen slik at vennene dine også kan se dette!