14 late studenter jukser på viktig prøve – men lærerens fantastiske hevn lærer dem en lekse for livet

Juksere er ekstremt irriterende, enten det er brettspill, eliteidrett eller prøver på skolen.

Da man selv gikk på skolen, var det alltid noen klassekamerater som insisterte på å skrive ned svar i håndflatene eller på viskelærene for å få bedre resultater på prøvene enn de fortjente.

For oss som flittig har studert og forberedt oss på en skikkelig og godkjent måte, var det frustrerende å se når juksingen funket.

Denne læreren ble imidlertid mistenksom før prøven fant sted, og tok til et ordentlig smart triks for å fange de late jukserne. De gikk fem på!

En del elever tror kanskje at enkelte lærere er for gamle til å holde styr på nyskapninger – og at det derfor er gratis å jukse med den nyeste teknologien.

Viktig sluttprøve

Nå skriver The Mirror imidlertid om en student som vitnet om hvordan en lærer på et ingeniørkurs ved universitetet fersket et stort antall juksere.

Det hadde blitt en vane under prøver at studenter gikk på toalettet – og at de ved hjelp av mobilen fant ut svarene de trengte for å bestå prøven.

Det var den samme handlingen som gjaldt da det var tid for den avsluttende eksamen – omtrent halve klassen forlot rommet en gang for å «besøke toalettet».

Kilde: Flickr

De som hadde studert og ante mistanke om hva som foregikk ble irriterte, men ble også nysgjerrige senere når alle hadde lagt merke til at det var et spørsmål på prøven som ikke hadde noe med det de hadde studert å gjøre. Den merkelige oppgaven hadde to forskjellige deler.

Del 1 var ganske enkel, ifølge studenten – men del 2 føltes helt umulig å løse, så alle som hadde studert flittig valgte å la den stå tom. Poengsummen på den utgjorde også bare 5 prosent av testens totale sum.

En umulig oppgave

Senere samme dag fikk alle som tok prøven en e-post fra læreren – som avslørte den geniale planen for å fange de eventuelle jukserne.

Mange elever bruker en nettside som heter «Chegg». Det er en tjeneste som gir svar på vanskelige prøve- og lekseoppgaver. Flere av klassens latsabber antok imidlertid at den litt eldre læreren ikke kjente til juksesiden. Han valgte imidlertid å bruke den fordommen mot dem nå.

Kilde: Flickr

Eleven forklarer på forumet Reddit, ifølge The Mirror:

«Læreren gjorde del 2 av oppgaven helt umulig å løse – og omtrent 1 måned før prøven fikk han en lærerassistent til å opprette en konto på Chegg for å legge ut dette spørsmålet. Den ble direkte tilpasset for å være helt unik, slik at man med sikkerhet kunne fastslå at ingen andre hadde stilt det».

Strålende felle

«Så opprettet læreren sin egen konto på Chegg og «løste oppgaven» med et fullstendig oppdiktet svar. Det så riktig ut ved første øyekast, men skulle vise seg å være fullstendig feil. Det skulle dessuten være så godt som umulig for noen andre å komme opp med akkurat den løsningen – rett og slett av den grunn at feilsvaret var ment til å være helt unikt», skriver studenten.

Av de 99 prøvene som ble levert inn denne dagen, var det hele 14 som falt for lærerens strålende satt opp felle – og under sitt «toalettbesøk» kopierte svaret som læreren hadde lagt ut på juksesiden på nettet.

Samtlige som brukte siden fikk ikke godkjent og ble rapportert til universitetet.

Dette var vel smart gjort av læreren? Snakk om en fantastisk måte å ferske jukserne – og jeg synes at han gjorde det rette. Trykk på dele-knappen hvis du er enig!