Foto: Newsner

Sjefen skjeller ut sjenerte Lars foran alle kollegaene – svarer med 1 ord som tar idioten ned på jorden (fiktiv historie)

Hvis jeg skal gjette, tipper jeg at fleste av oss på et eller annet tidspunkt har møtt en iherdig selger som fullstendig nekter å gi seg – uansett hva du sier.

Ofte handler det om tilbud som nesten høres for bra ut til å være sanne, og de er ofte dyktige til å få ting til å høres bedre ut enn hva de egentlig er.

Da er det viktig å klare å så imot slik at man ikke blir lurt eller bruker penger på noe man egentlig ikke har bruk for. Da er det lett å angre bittert etterpå.

Det er imidlertid viktig å huske på at selgere bare gjør jobben sin. Det bør selvfølgelig respekteres – og det er ingen grunn å være uhyggelig. Å si nei på en høflig og bestemt måte, er vanligvis mer enn nok.

Denne fiktive, morsomme historien handler om en selger fra Nord-Norge. Først syntes jeg veldig synd på fyren – men da jeg kom til slutten klarte jeg ikke slutte å le! Så utrolig bra! Det beste jeg har lest på veldig lang tid!

Det var da Lars, en ung fyr fra en liten by i nord, som flyttet til Oslo og gikk inn i et stort varehus med mange avdelinger for å lete etter en ny jobb.

Han ble umiddelbart intervjuet av sjefen som spurte:

– Har du erfaring innen salg?

– Ja, i min forrige by jobbet jeg en stund som støvsugerselger, svarte den unge mannen.

Kilde: Unbounce

Sjefen var enda ikke helt overbevist, men likte Lars – og bestemte seg for i det minste gi ham sjansen.

– Du kan starte i morgen 08.00. Jeg kommer ned fra kontoret når vi har stengt, slik at vi kan gå gjennom hvordan det gikk for deg, sa han.

Lars» aller første dag i den nye jobben var tøff, men han kom seg gjennom den. Da varehuset hadde stengt, kom sjefen forbi og samlet alle kollegaene.

– Hvor mange kunder har handlet fra deg i dag? spurte han den nye selgeren.

Lars rynket litt på pannen, stirret ned på gulvet og mumlet fram et svar:

– En.

«Skjerp deg!»

Sjefen:

– Bare EN?! Våre selgere har omtrent 20 til 30 kunder hver eneste dag. Du må forbedre deg veldig raskt hvis du vil beholde jobben. Vi har ekstremt høye krav til vårt salg her i storbyen. En kunde om dagen kan ha vært greit der du kommer fra. Men du er ikke på landet nå, gutt. Skjerp deg, for faen!

Den unge mannen lyttet til sjefens klager, men fortsatte å stirre rett ned på gulvet. Sjefen skammet seg litt etter å ha skjelt ham ut så tidlig i løpet av den første dagen, og spurte derfor litt rolig:

– Jaha. Hvor mye dro vi inn på salget ditt da?

Kilde: Flickr

Lars så opp og svarte litt skamfull med en hviskende stemme:

– 1 409 312 kroner.

Sjefen skrek nesten av sjokk:

– Over 1,4 millioner kroner?! Hva i helvete solgte du egentlig?!

Den unge mannen forklarte:

– Ok, først solgte jeg ham noen fiskekroker. Så en fiskestang som han kunne ha til sine nye kroker. Da spurte jeg hvor han skulle fiske, og da han sa at han skulle ut til en skjærgård, forklarte jeg at han trengte en båt. Da gikk vi ned til båtavdelingen og der kjøpte han den nye med totaktsmotor. Deretter sa han at han ikke trodde at bilen hans holdt mål og vi gikk dermed inn i kjøretøyavdelingen og kjøpte en ny Volvo for noen hundre tusen.

Sjefen ble målløs og utbrøt:

– Så en fyr kom inn for å kjøpe fiskekroker – og du solgte ham en båt og en helt ny bil?!

Lars svarte:

– Nei nei. Han kom faktisk inn for å kjøpe tamponger til kjæresten sin. Men da sa jeg: «Kompis, denne uken er du kjørt uansett, så du kan like gjerne dra og fiske…»

Dagen etter ble Lars forfremmet…

Ikke nøl nå, del gjerne med vennene dine!