Disse 2 tester surströmming for første gang – de hysteriske reaksjonene får millioner til å le

Surströmming er sild som har konservert seg gjennom gjæring. Den rensede fisken saltes og legges i åpne kar, og gjærer ved at silda gjennom såkalt autolyse bygger opp sterkt luktende syrer av fiskens sukkerarter.

Det er først og fremst en spesialitet i Nord-Sverige, som for det meste produseres langs Höga kusten, et kyst- og havsområde. Den forferdelige lukten har ført til at det kun er våghalser som tør å prøve fisken – hvis man ikke er oppvokst med surströmming da.

Jeg har selv faktisk aldri prøvd å spise surströmming, men en gang har jeg kjent på lukten – og jeg må bare si rett ut at det var helt pyton. Usch! Jeg minnes den grufulle, nesten råtne lukten, altfor godt.

Jeg vet imidlertid at det finnes en del mennesker, først og fremst i Nord-Sverige, som genuint liker denne spesialiteten og det er jo flott. Da får man vel anta at surstrømming smaker bedre enn det lukter, sånn er det jo med en del mat.

Lett å bli kvalm

Noen som ønsket å teste surstrømming, denne svenske delikatessen, var to dansker. De satt i en husvogn og åpnet boksen. Men det skulle bli betydelig verre enn de hadde ventet seg.

Reaksjonene er ekstremt sterke, og til slutt klarer ingen av dem å holde tilbake. For følsomme seere, tror jeg faktisk at klippet nedenfor kan bli vel sterkt. Man blir faktisk litt kvalm, men for oss som synes at slike ting er morsomt, så er dette pur underholdning.

Som sagt – det er lett å bli kvalm av dette, dere er herved advart, men jeg fikk meg en riktig god latter. Da den ene dansken til slutt river ned taklampen for å bruke den som spybøtte, så knekker jeg helt sammen av latter!

Nærmere 1 million mennesker har sett dette klippet!

https://www.youtube.com/watch?v=hRAluSEqufs&feature=emb_title

Ikke vær beskjeden nå, trykk på DEL-knappen om du noensinne har testet surstrømming!