Forskernes konklusjon: Menn modner ikke før de blir 40 år gamle

Du har sikkert hørt mange ganger hvordan det sies at menn, selv i voksen alder, fortsetter å være som barn. Noen mener også at i heterofile forhold er det mer eller mindre alltid kvinnen som står for modenhet og det ansvarsfulle

For en tid tilbake ble det forsket på dette emnet – og her er hva de kom frem til!

Gå ikke glipp av poker hos Betsson: Spill hvor som helst – vinn når som helst!

I et studie fra University of Oxford så forskere på forskjeller i modenhet og utvikling når det gjaldt menn og kvinner. De ønsket å sammenligne resultatene for å kunne trekke konklusjoner om forskjellene som kan ha eksistert.

Imgur

Forskerne konkluderte med at hjernemodenhet er preget av en langsiktig utvikling av funksjonelle og strukturelle nettverk som strekker seg til voksen alder.

Menn har tregere utvikling

Målet med studiet var å oppdage hvilke funksjoner som endrer seg i løpet av modningsprosessen og hvilke som forblir konstante. De undersøkte hjernen til 121 deltakere i alderen 4 til 40 år. Forskerne sporet også endringene i de forskjellige funksjonene mens de tok hensyn til deltakernes kjønn og alder.

Shutterstock

Resultatene viste at selv om hjernen til både kvinner og menn til slutt utvikler de samme evnene til å fungere i hverdagen, viser menn ofte en viss forsinkelse i den langsiktige utviklingen sammenlignet med kvinner.

Og noen blir først ferdig utviklet når de nærmer seg 40 år.

Pixabay

Det er sannsynligvis derfor det sies at menn modner senere i livet enn kvinner gjør.

Professor Eduardo Calixto, som jobber ved meksikanske UNAM, har i en vitenskapelig artikkel forklart at selv om menn generelt har større hjerner, viser kvinner ofte bedre effektivitet og er skarpere på flere måter.

Ifølge forskeren har dette hovedsakelig hormonelle forklaringer.

At menn modner litt senere enn oss kvinner, var kanskje ikke nyheter, men likevel hyggelig å få det bekreftet! Ikke sant? Nå trykker du på delingsknappen, slik at alle menn i nærheten også kan lese om dette!