Studie: Menn som tar oppvasken hjemme blir lykkeligere og har mer sex

Hvem som gjør hva hjemme, skiller seg vanligvis veldig fra hjem til hjem. Den som er best på kjøkkenet, pleier å ta seg av matlagingen, mens den som er mer systematisk kan oftere ta seg av klesvask, oppvask og rengjøring.

Ofte er det slik at kvinnen tar seg av oppvasken, men nå er det bevis for at det kommer begge parter til gode hvis mannen reiser seg og vasker opp etter middagen i litt større grad.

Menn som tar oppvasken mer hjemme, har mer sex – og er også lykkeligere, skriver New York Post.

Før i tiden har det ikke vært mye diskusjon hjemme om hvem som skulle ta seg av kjøkkenarbeidet, det var rett og slett kvinnens oppgave mens mannen var borte i jobb.

Nå for tiden er det jevnere fordelt, og både mannen og kvinnen tar seg av husarbeid. Imidlertid er det bra for mannen og overta enda flere oppgaver hjemme, ifølge en studie.

Jo mer oppvask, jo mer sex

Ifølge en studie publisert publisert i Journal of Marriage and Family konkluderte forskerne med at forholdene der kvinnen og mannen deler likt på oppvasken har mer sex enn forholdene der kvinnen håndterte oppvasken i større grad.

Resultatene viste at like par hadde sex 0,5 ganger oftere per måned.

– I dag er jevnlikhet veldig viktig i forhold, sier Amanda Miller, professor i sosiologi ved University of Indianapolis og medforfatter av studien, til New York Post.

Mer sex gjennom årene

I studien samlet forskerne data fra par fra midten av 1980-tallet fram til året 2006. Resultatene viste at i hjemmene der kvinnen håndterte det meste av oppvasken, gikk sexlivet gradvis ned etter hvert som årene gikk.

I parene der oppvasken ble behandlet mer likt, kunne man imidlertid se at sex økte etter hver som tiden gikk.

– Jevnlikhet er sexy, enkelt og greit, sier Amanda Miller til New York Post.

Se der, det lønner seg at mannen vasker opp! Trykk nå på deleknappen slik at alle late menn kan se dette!