Putevarene dine er skitnere enn et toalettsete – slik blir du kvitt usynlig skitt

Å få krype ned i en komfortabel seng etter en lang dag er noe av det beste som finnes. Det er varmt og så utrolig koselig!

Men det mange ikke tenker på er at der, blant lakene generelt og putevarene spesielt, skjuler det seg massevis av bakterier.

Dette usynlige skittet kan man imidlertid bli kvitt, og det er enklere enn man tror.

39 ganger flere bakterier enn ditt kjæledyrs matskål. Tusen ganger flere bakterier enn setet på et offentlig toalett. Nøyaktig så skittent er putetrekket ditt, ifølge svenske MåBra.

Kan utvikle sopp

Faktaene ovenfor er kanskje ikke så herlige å tenke på når man koser seg med hodet på puta om kveldene. Den store synderen i dramaet er håret.

– De fleste tenker ikke på at håret vårt inneholder mer skitt enn noe annet sted på kroppen og hver kveld mopper vi putevarene våre med det. Ikke nok med det, vi gnir oss i ansiktet over hele putetrekket, og etterlater svette, oljer og døde hudceller, sier søvncoach Chris Bratner til Business Insider ifølge MåBra.

Hvis man da ikke tar vare på putevarene sine kan det utvikles sopp, opptil 16 forskjellige varianter kan finnes på puter.

Kilde: Shutterstock

Så ofte skal du vaske putevar

Men det er selvsagt mulig å fjerne bakteriene – gjennom å vaske.

Etter to netter med søvn bør putevar vaskes, ifølge Chris Bratner. Man skal heller ikke bruke skyllemiddel når man vasker sengetøy, da det kan skape problemer for porene i huden, som igjen kan gi skitten hud og kviser.

Vil man ha det så rent og sunt som mulig, bør man bruke silkeputevar. Hvorfor?

Silken sliter nemlig mye mindre på håret, noe som gir et sunnere hår samtidig som putetrekket ikke blir like skittent. Bakterier har også vanskeligere for å vokse på silke, noe som gjør at huden ikke blir like skitten av et silkeputevar.

Kilde: Shutterstock

Visste du om dette? Eller løper du rett til vaskemaskinen med sengetøyet ditt etter å ha lest dette?

Trykk på dele-knappen slik at vennene dine også får denne viktige informasjonen!