Psykologenes viktige beskjed: Dette betyr dine vanligste drømmer

Alle drømmer om nettene. Noen drømmer mye hver natt mens andre bare drømmer noen ganger. Ikke alle husker drømmene sine heller, mens noen av oss husker hver minste detalj.

Siden uminnelige tider har mennesket forsket på drømmer. Hvorfor drømmer vi? Hva betyr drømmene våre?

Ifølge forskning i dag er drømmene våre en refleksjon av hvordan vi har det for øyeblikket. Det er rett og slett underbevisstheten vår som prøver å fortelle oss noe.

Her har vi listet opp de vanligste drømmene og hva de betyr.

Å falle fritt

Kilde: Pinterest

Denne drømmen er kanskje den vanligste for voksne. Ifølge psykolog Ian Wallace symboliserer fallet vår frykt for å miste kontrollen. Det betyr at vi føler at vi ikke kan kontrollere noe i livet vårt. Kanskje er det en endring som gikk for fort som du ikke var klar for.

Tenk over om det er noen del av livet ditt som føles litt ukontrollerbart akkurat nå. Kanskje på jobb, et vennskap eller helsemessig der du føler at trenger mer stabilitet.

Det motsatte av å drømme om å falle er å drømme at man flyr, noe som indikerer at man holder på å frigjøre seg fra noe som har gnagd på en over en tid.

Å være sen

Kjenner du igjen drømmen om at du løper mot et tog eller en buss som går når som helst? Et møte du kommer for sent til?

Disse drømmene er svært vanlige, ifølge drømmeekspert Michael R. Olsen. Drømmene handler rett og slett om å være redd for å gå glipp av noe man bryr seg mye om.

Det kan være en nær venns bryllup, en midtsommerfeiring man har gledet seg til eller en viktig date med noen man er glad i. Drømmer man ofte at man har det travelt, kan det være et tegn på at man er stresset og trenger å gjøre om litt i timeplanen, slik at man ikke stresser for mye.

Miste tenner

Å miste tenner er en annen veldig vanlig drøm. Ifølge psykologen Penney Peirce symboliserer tennene våre et våpen i drømmenes verden. Tennene er et tegn på styrke der vi i likhet med et rovdyr kan bruke tennene våre i et angrep.

Å da drømme om å miste tennene er et tegn på at man føler seg maktesløs i møte med en eller flere faktum i livet. Det trenger imidlertid ikke bare være utelukkende negativt, men også helt normalt da vi kan føle oss maktesløse i møte med visse endringer som å bli eldre, som sjelden er noe man trenger å være redd for eller kjempe mot.

Å være naken blant folk

Kilde: Pinterest

I blant kan man i en drøm helt plutselig finne seg selv naken blant folk eller på et offentlig sted hvor man absolutt ikke skal være uten klær.

Drømmen er ofte forbundet med følelser av skam eller sårbarhet. Ifølge Ian Wallace betyr en drøm som dette at man føler seg usikker eller nervøs. Det kan være en ny arbeidsplass eller et nytt forhold hvor man ikke helt vet hvor man er.

Hvis man derimot ikke føler seg utsatt når man drømmer at man er naken blant folk, betyr det at man kanskje ikke får den oppmerksomheten man fortjener på arbeidsplassen eller i et kjærlighetsforhold.

At man er gravid

Det hender, uavhengig av kjønn, at vi drømmer at vi er gravide. Ifølge psykolog David Bedrick betyr graviditet at noe nytt er i ferd med å skje i livet. Det kan handle om litt av hva som helst, noe man selv kanskje ikke engang er klar over.

Kanskje er det på tide å pusse opp terrassen eller å endelig begynne med boken man alltid har ønsket å skrive. Her er det viktig å prøve å finne ut hva det kan være for å så utfordre seg selv til å prøve å nå målet, uansett hva det måtte være.

Å gå inn i et ukjent rom

Ifølge psykoterapeut Eddie Traversa betyr denne drømmen at man har en side hos seg selv man ikke egentlig har oppdaget enda, eller ikke utviklet fullt ut.

Det kan være at vi selv har fortrengt denne delen av oss selv, men for vår egen utviklings skyld er det likevel greit å utforske den. Et nytt rom innebærer nye muligheter, det kan være både på det profesjonelle eller private plan vi trenger et lite dytt fram eller endring.

Å bli jaktet

Kilde: Pinterest

Drømmeeksperten Lauri Loewenberg gjorde analysen om drømmer der vi blir jaktet og konkluderte med at det betyr at vi prøver å unnslippe noe vi burde forholde oss til.

Det kan være en konflikt som har oppstått på jobben eller en vanskelig samtale med en kjærlighetspartner. Her er det viktig å være klar over hva det er som jager en, da det kan være et tegn å hva det er man prøver å flykte fra.

Hvis det er en person, kan personen symbolisere noe i livet ditt som du ikke ønsker å ta tak i. Å ikke takle problemet vil bety at drømmene om å bli jaktet fortsetter, vanligvis til man tar tak i problemet.

Kjenner du deg igjen i disse drømmene?

Trykk på dele-knappen slik at vennene dine også får vite dette!