Ofte kåt eller full? Da kan du regne med mange myggstikk i sommer

Sommeren er endelig her! Som nordmann blir man ekstra glad av det varme været, vi er ikke direkte bortskjemt med høye temperaturer her oppe i nord.

Det er sene og lyse kvelder, fester, bading, grilling og alt det fantastiske som hører sommeren til. Men det er alltid noe å klage på – ta myggen for eksempel.

Uansett hvor gøy man har det og uansett hvor mye man forbereder seg, så klør det noe så inn i granskauen etter en dag eller kveld utendørs.

Det er imidlertid slik at noen alltid blir mer bitt enn oss andre. Hva kommer det av? Ifølge svenske MåBra kan det skyldes at man er full og kåt.

Tilhører du den ulykkelige mengden av mennesker som alltid blir overveldet av myggstikk hver sommerkveld?

Det har en naturlig forklaring, for mygg er smartere enn man kanskje tror.

Fulle og kåte i risikosonen

Grunnen til at mygg tiltrekkes av mennesker har å gjøre med hvordan folk lukter.

Når vi blir kåte, sender kroppene våre ut feromoner for å tiltrekke andre mennesker å ha sex med. Men i tillegg til potensielle sexpartnere, tiltrekker duften også mygg.

En annen duft som mygger liker å bli tiltrukket av er alkohol, som selvsagt veier opp for ett eller to myggstikk når man sitter på terrassen i ferien.

Kilde: Piqsels

Ingen svarte klær

Det er imidlertid noen ting man kan prøve å unngå hvis man vil slippe å bli angrepet av mygg.

Tung pust: Mygg kan lukte karbondioksid i en avstand på 50 meter slik at man bør unngå å puste tungt. Trener man, tar man en enda høyere risiko da mygg også tiltrekkes av melkesyren som finnes i svetten vår.

Svarte klær: De som liker å kle seg i mørke klær, til tross for sommeren, kan også regne en god del myggstikk. Mygg tiltrekkes av mørkere farger som mørk blå, mørk rød eller svart.

Dette visste jeg ikke fra før – men det forklarer jo en del om myggstikk om man sier så!

Trykk på dele-knappen slik at vennene dine også kan se dette!