Ny forskning: Å være lattermild er et tegn på høy intelligens

En god latter forlenger er en av de eldste sannhetene vi har her på jorden. Selvfølgelig er det viktig å trene jevnlig og spise riktig, men å le mye og ofte er etter min mening det som virkelig gjør at man lever lenge.

Nå er det også forskning som viser at de som ler mye, spesielt av ting som ikke alle ler av, er smartere andre, skriver nettstedet Powerful Mind.

Synes du det noen ganger er vanskelig å holde latteren inne av ting man »egentlig ikke» skal le av? Da er en gratulasjon på sin plass, for å like »mørk humor» indikerer at du har høy intelligens.

Tre ulike grupper

Med mørk humor menes »ubehagelige og i blant skremmende emner som man spøker om i ord og bilder».

I en østerriksk studei utført på 156 deltakere måtte deltakerne se på forskjellige tegninger med motiver beskrevet som »mørk humor» og gjennomgå en intelligenstest.

Studien viste at det var tre forskjellige grupper som deltakerne kunne deles inn i.

Høyere utdannet og smartere

Den første gruppen besto av mennesker som syntes at den mørke humoren var halvmorsom og de viste middels intelligens.

Den andre gruppen besto av mennesker som ikke likte den mørke humoren og også hadde et middels intelligensnivå.

I den tredje gruppen var det de som syntes at de mørke vitsene var morsomme. De samme personene viste også å ha fått høye resultater på intelligenstester og hadde i tillegg høyere utdanning enn de andre.

Lettere å oppfatte humoren

Ifølge forskerne bak studien setter smartere mennesker pris på mørk humor fordi de enkelt og greit oppfatter sammenhengen litt raskere.

Det handler om hvor fort hjernen kan prosessere det som skal anses for å være morsomt i en situasjon som i vanlige tilfeller ikke oppfattes som humoristisk. Det kokes enkelt og greit ned til litt rask problemløsning, og der har de med høyere intelligens et lite forsprang.

Synes du at forbudte vitser et de morsomste? Gratulerer!

Trykk nå på dele-knappen slik at dine smarte venner også kan se dette!