Foto: Shutterstock

Forskning: Storesøsken er mye dårligere sjåfører

Kjenner du noen som er en virkelig tulling bak rattet? Gassen kan bli presset litt for hardt, bremser for sent, slurve med blinklys og det vil alltid være totalt kaos med parkering. Da er sannsynligheten stor for at vedkommende er en storesøster eller storebror.

Dette mener forskerne bak en britisk studie, der det ble konkludert at eldre søsken er dårligere bak rattet.

Hvem som er en god eller dårlig sjåfør er et bestandig et aktuelt tema. Det kan være mye prestisje i det – blant store og små, kvinner og menn. Vi ønsker alle å være pålitelige og stabile når vi setter oss bak rattet, men det finnes helt ærlig en del tullinger der ute.

Vanligere med fartsovertredelse

Privilige Car Insurance, som tar for seg bilforsikring i England, har derfor undersøkt nesten 1400 bilister. Studien har konkludert med at det er store forskjeller mellom eldre søsken og andre når det gjelder ferdigheter til å kjøre bil, noe både britiske The Mirror og svenske Expressen har rapportert.

Kilde: Pixabay

For å eksemplifisere, er fartsovertredelsene så mye som 89 prosent mer vanlig blant eldre søsken. De kjører også i feil felt 46 prosent oftere – men det er ikke alt.

Det er 30 prosent mer sannsynlig at en storesøster eller storebror bruker mobilen sin bak rattet, noe som både er risikabelt og nå en forbrytelse.

Storesøsken mer intelligente

Disse atferdene har også konsekvenser. 22 prosent av de eldre søsknene som deltok i undersøkelsen hadde vært i minst en ulykke. 15 prosent av dem i en alvorlig ulykke.

Kilde: Shutterstock

Tidligere forskning har vist at eldre søsken vanligvis er mer intelligente, men hvis det er tilfelle, så merkes det ikke på veiene.

Nevn nå ditt eldre søsken på Facebook, slik at han eller hun kan finne ut om dette en gang for alle! Eller del denne viktige informasjonen til dine kjære familiemedlemmer.