Forskernes konklusjon: Kvinner med stor rumpe er friskere og får smartere barn

Noen vil ha en mindre rumpe, andre skulle ønske at rumpa var større – og noen er fornøyde som det er.

Jeg tilhører vanligvis mengden som ikke hadde hatt noe imot om man kunne kutte noen kilo fra rumpa – men nå nås vi kvinner med større bakdel med gledelige nyheter.

Forskere har i en studie kommet fram til at jenter med større rumpe generelt er sunnere og får smartere barn, noe ABC har rapportert om.

«Flytt på den feite rumpen din», kan noen si litt nedlatende – men kanskje ikke så mye lenger.

Mindre risiko for visse sykdommer

Forskere ved University of Oxford og Churchill Hospital i Storbritannia har nemlig, i en oppsiktsvekkende studie i tidsskriftet Journal of Obesity, kommet fram til at det finnes flere fordeler med en større rumpe.

Bild: Flickr

Ifølge resultatene, som ble presentert i 2010, er kvinner med en større rumpe mindre sannsynlig for å lide av en rekke kroniske sykdommer. Dette er fordi jenter med bredere bakdel generelt har lengre kolesterol, noe som trolig innebærer mindre hjerteproblemer og en redusert risiko for å få diabetes, skriver ABC News, Cosmopolitan og flere andre medier.

Forskerne mener også at fett som samles lengre ned i kroppen produserer hormoner som bryter ned sukker og flere andre stoffer på en bedre måte enn for eksempel magefett, som frigjør hormoner som heller har motsatt effekt.

– Hvis du skal ha fett, så er det mye bedre å ha det lenger ned i kroppen, sier Michael Jensen, leder for endokrinforskning ved Mayo Clinic i byen Rochester, ifølge ABC.

Får også smartere barn

Han mener at personer med «pæreform» er betydelig sunnere enn de som for eksempel har mye fett på overkroppen.

– Det er virkelig påfallende, mener han.

Bilde: Shutterstock

I tillegg skal det ofte en viss mengde omega 3-fettsyrer til for å få en stor rumpe – i forhold til magen – og dette har igjen vist seg å hjelpe hjernens utvikling.

Studien fører den konklusjonen videre til å konstatere at kvinner med bredere hofter også har smartere barn. Dette skyldes blant annet at omega 3-fettsyrer overføres til sønnen eller datteren via morsmelken.

Så neste gang du tenker i negative termer om din store bakdel – gjør det om til noe positivt i stedet. Du er, ifølge denne britiske studien, både sunnere og vil få smartere barn enn om rumpa di var betydelig mindre.

Ikke nøl nå, del denne fantastiske nyheten til vennene dine!