Foto: World of Buzz

Forskernes konklusjon: Korte mennesker er sintere og mer aggressive

Vi er alle skapt forskjellig. Noen er blonde, noen er mørkhårede, noen er lang og noen er korte. Og det er helt tilfeldig, for hvor gøy ville det vært dersom alle var helt like?

Men er det personlighetstrekk som kan knyttes til våre ytre egenskaper? Nå er det forskning på emnet, og det viser at kortere mennesker ofte er mer aggressive enn litt høyere mennesker, skriver nettstedet Injuryprevention.

Ifølge studien er kortere mennesker lettere for å bli sinte og har generelt kortere lunte. Atferden er basert på personens selvoppfatning.

Kilde: World of Buzz

Føler seg mindre maskuline

Studien ble utført på 600 menn mellom 18 og 50 år ved et forskningssenter i Georgia, USA. Studien inkluderte spørsmål om deres selvbilde og hvordan de så på seg selv i sitt miljø.

Resultatene viste at kortere mennesker i større grad føler seg mindre maskuline og deretter har det lettere for å bli aggressive for å kompensere for deres selvbilde. Fenomenet kalles »male discrepancy stress».

Napoleon-kompleks

Tidligere studier har vist de samme resultatene. Et team av forskere ved Oxford fant at jo kortere en person er, jo mer sårbar er personen. Dette er det som kalles »Napoleon-kompleks».

Napoleon-komplekser kan oppsummeres av at en person overkompenserer for noe de selv mener de mangler. I dette tilfellet er lengde, noe som overkompenseres med økt aggresjon.

Hva synes du om dette – kjenner du noen korte personer som alltid er litt sintere enn alle andre? Trykk på dele-knappen slik at de også kan lese denne viktige informasjonen!