Foto: Illustrasjon

Forskernes konklusjon: Folk over 40 år skal bare jobbe 3 dager i uken

Om du hadde sjansen til å jobbe færre dager enn du gjør nå, ville du grepet sjansen? Jeg vil si ja med en gang uten å nøle, selv om jeg trives i jobben min.

Hvis man har passert 40 år, anbefales det til og med at man reduserer arbeidstiden. Ifølge en studie burde man ikke jobbe mer enn tre ganger i uken.

Studien, som hadde som mål å studere hvordan man effektiviserer arbeidstiden, ble utført i Australia av økonomiforskere.

Målte stressnivåer

Mer enn 6000 mennesker deltok i studien, og for å komme frem til at nøyaktig tre dager er optimalt, ble deltakernes arbeidsvaner og stressnivå analysert i en uke. De måtte blant annet lese høyt og huske forskjellige tallkombinasjoner under tidspress.

Sluttet å prestere etter 25 timer

Etter at forskerne inkluderte faktorer som livskvalitet, økonomisk sikkerhet og familieliv, så forskerne at en 25-timers arbeidsuke ville være mest effektiv. Etter det reduserte stress og tretthet deltakernes resultater i raskt tempo.

– Jobb er et tveegget sverd. Det stimulerer hjernen og selvtilliten, men samtidig tar det på kropp og sjel å være på tærne hele tiden, sier økonomiprofessor Colin McKenzie som deltok i studien.

Selv om man kanskje burde ta studien med en klype salt, høres den 25-timers arbeidsuken virkelig bra ut etter min mening. Da får man sjansen til å lage en karriere uten å gå glipp av de gode tingene i livet! Trykk på deleknappen hvis du er enig!