Kilde: Shutterstock

Forskernes konklusjon: Alkohol gjør deg bedre på andre språk

Har du også tenkt at det noen ganger kan være lettere å snakke engelsk når man i utlandet på ferie og har fått i seg et glass vin?

Da har du ikke bare sett for deg – ifølge en ny studie så blir man faktisk bedre på andre språk når man har drukket litt.

Å snakke engelsk kan være veldig vanskelig, ordene flyter virkelig ikke på tross at man faktisk kan engelsk. Man stokker ord og blander gjerne inn et norsk ord her og der.

Rangerte språkkunnskapene

Men ifølge en studie utført av forskere ved flere universiteter, forbedres språkferdighetene etter en moderat mengde alkohol.

Kilde: Shutterstock

Studien ble utført på 50 tyske studenter som hadde studert nederlandsk. 25 av studentene fikk drikke en halvliter sterk øl og 25 fikk drikke alkoholfritt. Da måtte studentene spille inn når de snakket nederlandsk etter beste evne, og deretter fikk nederlenderne lytte til samtalene deres for å rangere dem.

Må drikke moderate mengder

Sluttresultatet viste at de som fikk sterk øl hadde det lettere for å snakke nederlandsk enn de som hadde fått drikke alkoholfritt.

– Det er viktig å påpeke at deltakerne fikk en liten dose alkohol, sier Dr. Fritz Renner, som var med på å lede studien Maastricht ifølge svenske Aftonbladet.

Det er med andre ord ikke mulig å drikke øl og tenke at man bare blir bedre og bedre, men nå slipper jeg i alle fall å tenke på hvorfor engelsk flyter bedre etter en øl eller to.

Det her synes jeg var fantastiske nyheter! Trykk på dele-knappen slik at vennene dine også kan se denne »viktige» informasjonen!