Forskere: Sex er redningen for alle pollenallergikere de neste månedene

Pollenallergikere vet at våren ikke bare gir fint vær, spirende blomster og lengre dager. Det byr også på mye trøbbel, der nesetetthet vanligvis er på toppen.

For de som har dette ganske vanlige og noen ganger ganske vanskelige problemet, er det viktig å benytte seg av hjelpemidlene som finnes. Alle ønsker jo så langt det er mulig å unngå tett nese og røde øyne.

Man blir liksom aldri vant til det og som allergiker er det lett å bli sjalu på de som går rundt relativt uberørt.

Det er imidlertid gode nyheter for alle oss som nyser og snufser hele sommeren!

Våren er endelig her – selv om den virkelige varmen ikke har slått til enda. Det har vært sporadisk, men i løpet av de neste ukene kan vi nok vente at temperaturen vil stige mer og mer. Parallelt vil pollennivået sannsynligvis også øke.

Løsningen: Mye sex

I en kjent studie ved det iranske Tabiz Medical University så har man kommet fram til at sex kan lindre symptomene til pollenallergikere, som britiske Heart rapporterte om.

Hvis du vil nyse og snufse mindre i nær framtid – finn en partner og dykk ned i sengen.

Bilde: Pixabay

Ifølge rapporten, som også Daily Star og The Mirror har skrevet om, bidrar sex til at blodårene i nesen vår trekker seg sammen, noe som igjen fører til at passasjene «snabelen» blir mer åpne – og øynene våre også mindre rennende.

Man er imidlertid veldig nøye med å påpeke at full fart på soverommet ikke er hele løsningen.

Allergieksperten: «Hyggelig…»

Allergikere bør fortsette å holde seg til hjelpemidlene som man synes fungerer, men sex skal derimot kunne fungere som et glimrende komplement.

Det er jo også en ganske fin ting.

Bilde: PxHere

Max Wiseberg, som er ekspert på luftbårne allergier, sier til Heart:

– Det er sant at det finnes forskning som viser at sex kan hjelpe mot symptomene, så det kan absolutt være noe å tenke på – selv om det kan være komplisert med tanke på sted og tid. Imidlertid er det sannsynligvis ingen mer behagelig måte å håndtere pollenallergien sin på.

Påvirker menn mer

Det er imidlertid – dessverre – en liten hake. I alle fall for kvinner.

Bilde: Pikrepo

Den symptomdempende effekten som sex bidrar med er hovedsakelig knyttet til utløsning, som gjør at menn har en større sjanse enn kvinner til å oppleve en positiv effekt på allergien sin, ifølge studien.

Reduserte pollensymptomer og mer sex. Jeg er i alle helt solgt – allerede nå – på denne konklusjonen! Husk imidlertid å fortsette med dine andre hjelpemidler som har vist seg å fungere.

Ikke nøl nå, del denne viktige informasjonen videre til dine allergiske venner! Det vil definitivt bli satt pris på!