Foto: PxHere / Shutterstock

Forskere: Det er bedre å sove om morgenen enn å stå opp og trene

Å stå opp tidlig for å trene om morgenen høres ut for de fleste av oss ut som en utopi som aldri blir sann. Det er bare for deilig å ligge i senga en halvtime ekstra i stedet for å tvinge seg opp for å dra og trene.

Man kan imidlertid få litt dårlig samvittighet når man kommer på jobb om morgenen og hører om alle kollegaene som i det minste har vært oppe og gått på spinning, drevet med yoga eller noe annet rart.

Men ifølge forskere kan man nå trykke på snooze-knappen med god samvittighet, fordi det er nemlig bedre å sove ut, skriver skriver Café.

Å trene om morgenen er noe de fleste anbefaler, spesielt alle morgenfugler som tar seg tid til å forklare hvor mye bedre de har det og hvor mye bedre de føler seg etter de begynte å stå opp halv fem om morgenen for å dra til treningsstudioet. Men ifølge studier er det bedre å trene på kvelden.

Gjennomført 70 studier

Etter å ha gått gjennom 70 forskjellige studier der morgentrening og kveldstrening blir sammenlignet, har forskere kunnet slå fast at tidspunktet på døgnet ikke spiller en så stor rolle i treningen. Hvis man nå skal velge et tidspunkt å trene på, er det på ettermiddagen man bør dra til treningsstudioet.

Trener man tidlig om morgenen, risikerer man nemlig for å bli utsatt for søvnmangel, noe som har motsatt effekt på treningen.

Kilde: PxHere

Reduserer forbrenningen

For lite søvn i store mengder kan påvirke både koordinering og utholdenhet, noe som øker skaderisikoen betydelig. Å sove for lite påvirker også hormonene i kroppen vår, som igjen kan redusere stoffskiftet.

Det viktigste med treningen er imidlertid at det blir noe av, uansett tidspunkt på dagen den finner sted. Det er imidlertid verdt å huske at det er bra å trene omtrent samme tid hver dag slik at kroppen venner seg til det.

Kilde: Shutterstock

Så fint, nå kan man få en god natts søvn uten fare for dårlig samvittighet! Trykk nå på dele-knappen slik at vennene dine også kan se dette!