Forskere: Å drikke vin med venninnene sine forlenger livet

Var det for lenge siden du og venninnene dine møttes på et par glass vin for litt ærlig skravling og sladder? Da kan det være på tide å booke en kveld i kalenderen.

En ny studie viser nå at vinkvelder med venninner kan forlenge livet, skriver New Idea Food.

Studien er utført av forskere ved Oxford University og resultatene viste at det er bra å møte venninnene sine minst to ganger i uken – det kan til og med forlenge livet.

Viktig med sosial omgang

Studien viste at sosial omgang forebygger psykiske lidelser, men også fysisk helse. Folk som ofte hang sammen med vennene sine var friskere og kom seg raskere fra skader enn ensomme ulver.

– To ganger i uken er gjennomsnittet over hvor ofte man har tid til å henge med vennene sine og er et godt mål for sosialt samvær, sier Dr. Robin Dunbar til Huffington Post.

Håndterer stress bedre

Studien viste at kvinner som unner seg noen glass vin med venner fra tid til annen har lettere for å takle stress.

Dette er fordi kroppen skiller ut stoffet oksytocin når vi henger med vennene våre og har det bra. Oksytocin senker også kroppens stressnivå, noe som gjør at det blir dobbel glede – både venner og mindre stress!

– Dette gjelder også menn, selv om det kan se annerledes ut med sosialt samvær. Kanskje man driver med sport sammen, sier Robin Dunbar til Huffington Post.

For en drøm – nå er det på tide å spikre en vinkveld umiddelbart!

Trykk på dele-knappen slik at flere får denne viktige informasjonen!