Foto: Shutterstock

Er du morgentrøtt? Det er et tegn på veldig høy intelligens – ifølge forskere

Synes du det er veldig vanskelig å stå opp når vekkeklokken ringer? Er snooze-funksjonen din beste venn?

Da kan det være på sin plass med store gratulasjoner, forskere sier nemlig at morgentretthet er et tegn på høy intelligens.

Studien viste nemlig at personer med høyere IQ foretrekker å legge seg senere på kveldene og stå opp senere om morgenen enn andre personer, skriver svenske Aftonbladet.

Bak studien står forskerne Kaja Perina og Satoshi Kanazawa, og resultatene deres viste at trøtte mennesker om morgenen ofte er mer intelligente enn morgenmennesker.

Jo senere sengetid, jo høyere IQ

Studien viste at personer med høyere IQ er nattmennesker – de både sovner og våkner senere.

De med aller høyest IQ går ikke til sengs før etter at klokken har slått midnatt, i gjennomsnitt kl. 00:29 for å være nøyaktig.

Kilde: Shutterstock

Helt naturlig forklaring

Ifølge forskning ligger forklaringen i menneskelig utvikling. Før vi hadde strøm, ble vi mennesker styrt mye av det naturlige lyset som kom fra solen.

Vi sto opp og la oss med solen. Men siden strøm ble oppfunnet, har vi klart å strekke disse reglene og holde oss oppe lenger, noe bare de smarteste har hatt tid til å tilpasse seg.

Selvfølgelig skal man ta denne typen forskning med en klype salt, men for meg, som virkelig elsker å sove om morgenen, er dette fantastiske nyheter!

Trykk nå på deleknappen slik at dine morgentrøtte venner også kan se dette – når de nå våkner!