Ekspert: Dette skjer i kvinnens kropp når hun slutter å ha sex – nummer fire er virkelig ekkel

Hvis man skulle gjort en spørreundersøkelse blant voksne om hva de liker best å gjøre, ville nok de fleste svart å spise, sove – og ligge. Til sammen utgjør de tre gjøremålene de mest grunnleggende behovene vi mennesker har.

Derfor er det også helt naturlig at vi virkelig elsker å krype ned i senga etter en lang dag og ha god sex med noen man liker.

Men som de fleste også vet går dette med sex og lyst litt i perioder, noe som faktisk påvirker kroppen. Men nøyaktig hvordan påvirkes en kvinne av å gå uten sex over en lengre periode?

For The Sun snakker sexekspert og foreleser Nadia Bokody, fra Australia, om hva som skjer i en kvinnes kropp og sjel når hun går uten sex.

https://www.instagram.com/p/CHH_iMZlyL5/?utm_source=ig_embed

1. Vaginaen føles verre

Menn kan noen ganger kjenne en øm følelse i pungen hvis de går uten sex, som på engelsk vanligvis kalles «blue balls». For kvinner kalles dette, ganske nyoppdagede fenomenet «blue walls».

Dette innebærer at blodårene rundt små muskler rundt vaginaen trekker seg litt sammen. Når kvinnen da blir opphisset, fylles vevet rundt skjeden med blod. Når man da ikke får orgasme, kan hevelsen ha vanskeligere for å gå ned, noe som kan gi en følelse av at området rundt vaginaen føles litt tungt.

Løsningen? Få orgasme, med eller uten partner.

2. Økt stressnivå

I perioder hvor man opplever mye stress er kanskje ikke en runde mellom lakenet det første man tenker på når man kommer hjem om kvelden.

Men faktum er at mangel på sex også bidrar til å øke stressnivået i kroppen. Så en kjappis kan være på sin plass, til tross for stresset.

Kilde: Shutterstock

3. Svekket immunforsvar

Å ha sex rundt en gang i uken, minst, reduserer risikoen for å bli forkjølet. Dette er fordi man rett og slett holder seg frisk ved å forveksle kroppsvæsker av ulike slag med et annet, friskt menneske.

Veldig viktig, spesielt i disse tider med korona.

4. Kjærligheten kan kjølne

Kjemi påvirkes når man i et forhold kutter ned på fysisk aktivitet, og følelsene for partneren kan begynne å avta.

Når man føler seg mindre tiltrukket av partneren sin, er det lett for blikket å begynne å vandre og man begynner å finne andre mennesker som stadig blir mer attraktive.

Kilde: Shutterstock

5. Vanskeligere å bli kåt

Det høres kanskje skummelt ut? Faktum er imidlertid at dette er helt sant. Hvis man ikke har regelmessig sex, fører det til at mange også har vanskeligere for å bli seksuelt opphisset når tiden er inne. Det kan sammenlignes med en form for avvenning.

Dette skyldes en redusert produksjon av hormonet som gjør oss begeistret.

6. Dårligere selvtillit

Ja, dette kommer nok ikke som et direkte sjokk – men både selvtillit og selvfølelse kan påvirkes negativt av et fraværende sexliv.

Det handler rett og slett om å føle seg ønsket – og hvis man ikke har sex, kan det føre til lett depresjon. Som tidligere nevnt kan sex imidlertid fungere som et kick for ens generelle humør.

Kilde: Shutterstock

Se hvor mange fordeler det er med et aktivt sexliv! Så sørg nå for å kose deg ofte i sommer!

Ikke nøl nå, del denne viktige informasjonen til vennene dine!