Dette skjer med kroppen din når du slutter å ha regelmessig sex

Å ha god sex med noen du liker er noe helt fantastisk – det kan vi nok alle skrive under på.

Noen ganger kommer man imidlertid inn i perioder der man ikke er like aktiv på soverommet. Tiden mellom samleie blir lengre – og det kan være alt fra at andre ting må gå foran varmen i ens forhold.

Da gjelder det å kjempe ekstra hardt for å finne tilbake til et liv med regelmessig sex!

Kilde: Shutterstock

Visste du at ting også skjer med kroppen din hvis du slutter å ha regelmessig sex?

Derfor er det absolutt verdt å bruke både tid og energi på å få den brannen inne på soverommet – selv fra et helseperspektiv. Med eksperthjelp har nettstedet WebMD samlet en rekke konsekvenser av å ha samleie sjeldnere – og nå vil vi tilby 6 av disse!

1. Du blir syk oftere

Når du ikke har hatt sex på lenge, blir immunforsvaret faktisk svekket. Bakterier og virus gjør det da lettere å spre seg i kroppen din – og du har dermed økt risiko for å bli syk.

2. Mer stress og angst

Sex er en fin måte å redusere stress og angst på. Å ha sex regelmessig reduserer mengden hormoner i kroppen som ellers bidrar til disse ofte negative følelsene, noe som da fører til at man generelt blir mer avslappet. Det kan også gjøre deg mindre irritabel.

3. Vanskeligere å bli seksuelt opphisset

Det høres sikkert skummelt ut? Faktumet er imidlertid at dette er helt sant. Hvis man ikke har regelmessig sex, fører det til at det også blir vanskeligere å bli seksuelt opphisset når det er på tide. Det kan sammenlignes med en form for avvenning.

Når det endelig er på tide å kose, kan mannen få problemer med ereksjon, og kvinnen kan ha en uvanlig vanskelig tid med å få orgasme. Det hele skyldes en redusert produksjon av hormonene som styrer sexlysten.

Kilde: Pxfuel

4. Følelsene til partneren din endres

Når man sjeldnere og sjeldnere har sex i et forhold, kan personlig kjemi også ta et slag. Det kan føre til urolige følelser overfor partneren din – og andre mennesker kan snart begynne å virke mer attraktive og spennende enn tidligere.

5. Får lavere selvtillit

Ja, det kommer sannsynligvis ikke som et direkte sjokk – men både selvtillit og selvportrett kan påvirkes negativt av et ustabilt sexliv. Det handler ganske enkelt om å føle seg ønskelig – og hvis man ikke har sex, kan det føre til depresjon. Som tidligere nevnt kan imidlertid sex fungere som et spark for ens generelle humør.

6. Drømmer forandrer seg

Mange opplever at drømmene deres endres når sexlivet ikke er på topp. En del tror at selv det å fantasere i søvnen blir merkeligere – og i noen tilfeller mer seksuelt. Det hender at mennesker i løpet av inaktive sexperioder våkner midt på natten på grunn av orgasmer.

Se hvor mange fordeler det er med et aktivt sexliv! Det er fint også! Så sørg nå for å kose deg ofte i sommer!

Ikke nøl nå, del denne viktige informasjonen til vennene dine!