Derfor bør du aldri spise busene dine – grunnen er viktigere enn du tror

Over 90 prosent av oss voksne stikker jevnlig en finger i nesen – og mange velger også å spise busene sine.

Nå viser det seg imidlertid at dette slett ikke er en god idé.

Busene stopper nemlig virus og bakterier på vei inn i kroppene våre. De er derfor levende arnesteder for sykdom – og det er da ikke bra for kroppen å få dem i seg i det hele tatt, skriver nettstedet Business Insider.

«Æsj, jeg piller meg aldri i nesen», sier mange – men de fleste gjør det nok.

I en studie innrømmet 91 prosent av de voksne som ble spurt at de jevnlig piller seg selv i nesen, melder Business Insider.

Med andre ord er du sannsynligvis omgitt av nesepillere.

Bilde: Youtube/Business Insider

Men det stopper kanskje ikke ved nesepillingen – noen velger å spise dem også. Nå viser det seg at også denne typen atferd kan skade mer enn din sosiale status – den kan også være skadelig for kropp og helse.

Er en viktig forsvarsmekanisme

En buse inneholder hovedsakelig vann og slimete proteiner som fikser den klissete konsistensen, men tar også imot basiller. Disse proteinene er ekstremt viktige da busene er ekte bakterier- og virussentre.

Det er til og med hovedfunksjonen deres. Busene fungerer som kroppens første forsvarsmekanisme mot basiller. Når du puster inn får du ikke bare luft inn i kroppen – du får også bakterier, virus og skitt. Dette kan da sette seg fast i en haug med slimete snørr inne i neseborene dine.

Det fungerer som et fluepapir – festet mot basiller. Når du så fortsetter å inhalere, stivner snørret og blir til slutt en buse. Den innkapsler da, som en fengselscelle, sine små fiender som vil skape kaos i kroppen.

Bilde: Flickr

Disse bakteriene blir man vanligvis kvitt gjennom å snyte seg eller nyse, men hvis du i stedet bestemmer seg for å spise dem, sender du alt tilbake til kroppen. Man utsetter med andre ord helsen sin for en helt unødvendig risiko – som kan resultere i sykdom, skriver nettstedet.

Noen hevder at busespising kan styrke immunforsvaret ditt når du lærer å gjenkjenne det og angripe invaderende basiller. Men nei, vi beklager – det finnes ingen vitenskapelig grunnlag for å støtte opp dette. Å pille seg i nesen kan også bety at man får en porsjon bakterier under neglene – som også kan spres til andre mennesker og gjenstander.

Så neste gang du vurderer å smake på en buse – hopp over det og ta opp et lommetørkle i stedet.

Trykk på dele-knappen for å spre denne viktige informasjonen videre til dine bekjente! Det er nok mer nødvendig enn man skulle tro!