Forskernes konklusjon: Søsteren din gjør deg til et bedre og lykkeligere menneske

Søsknene mine og jeg har alltid hatt det veldig bra.

Som unge og hormonfulle individer skjedde det så klart at man kranglet og var litt slemme mot hverandre, men da vi ble eldre begynte vi å sette mer pris på hverandre.

Det handler nok om modenhet, vil jeg tro.

Imidlertid har jeg aldri tenkt på om min bror eller søster har ulike innvirkninger på meg. Jeg ser nesten på dem som den samme personen, de er så utrolig like – men nå har det vist seg at søstre har en ekstra positiv innflytelse på andre mennesker.

De gjør rett og slett livene våre litt bedre, skriver Goodfullness.

Denne konklusjonen kom først i en studie fra 2010 som deretter ble publisert i The Journal of Family Psychology. Der ble totalt 400 familier med mer enn ett barn undersøkt. Resultatet som da ble slått fast var at søstre bidro til god mental helse for sitt eller sine søsken.

Kilde: Pixabay

Forskerne konkluderte også med at de som hadde en søster hadde lettere for å føle empati, var flinkere til å kommunisere og også dyktigere til å løse konflikter.

Det positive vinner

Dette har siden blitt bekreftet i en lignende rapport fra Brigham Young University, ifølge nettstedet InspireMore.

Laura Padilla-Walker, en av hovedforfatterne av den førstnevnte studien, hevder at selv i mer urolige familieforhold oppveier de positive bitene de negative når det gjelder alt som søsteren bidrar til søsknenes liv.

– Så lenge det finnes hengivenhet, vinner det positive, sier hun ifølge Goodfullness.

Kilde: MaxPixel

Ettersom søsken ofte krangler i tidlig alder, må de lære å kontrollere følelsene sine. Det er et avgjørende trekk for hvordan man kan utvikles senere i livet. Selv om søsken ikke alltid er enige, er det ingen tvil om at det å ha en bror eller søster generelt bidrar til en mindre ensom oppvekst.

Ekstra sterkt samhold

Det kommer sannsynligvis ikke som et sjokk, slik studien også adresserer, at jenter i ung alder vanligvis er mer pratsomme enn gutter. Hvis man da har en søster, fører det ofte til at man lærer å etterligne hennes positive egenskaper, ifølge studien.

Kilde: MaxPixel

En av de klareste oppturene som rapporten fremhevet, var nettopp å ta ansvar. Hvis det for eksempel er en søster i familien, er familiens samhørighet vanligvis ekstra sterkt – selv etter at foreldrene har gått bort.

Så selv om det er litt krangel innimellom mellom søsken, kan disse uenighetene bare betraktes som små, små hump i veien. Forhåpentligvis kommer forholdet til å forbli sterkt – og så har man en ekte venn for livet!

Ikke nøl nå, del dette med søsknene dine, eller tagg søsteren din i kommentarfeltet!