Forskere: Tilbring mer tid med moren din – så forlenger du livet hennes

Å tilbringe tid med familien er alltid like koselig og morsomt, få andre mennesker er så jo like sprø som de man vokste opp sammen med.

Det krever derimot litt planlegging å reise og besøke familien, men en ny studie viser at det kan være en veldig god idé å planlegge litt familiemoro i nærmeste framtid.

Det kan nemlig forlenge foreldrenes liv, skriver svenske MåBra.

En ny, amerikansk studie har vist at det å tilbringe tid med foreldrene sine ikke bare er herlig – det forlenger livet deres.

23 prosent døde

Studien fant sted ved University of California og inkluderte 1600 personer som var 71 år gamle i gjennomsnitt.

Resultatene viste at 23 prosent av deltakerne som bodde alene døde innen seks år. For de som hadde jevnlige sosiale kontakter var tallet kun 14 prosent.

Poenget er ganske enkelt at øyeblikkene man tilbringer med de eldre faktisk forlenger livene deres.

Kilde: Shutterstock

Mer tolerante

At de fleste eldre setter pris å tilbringe tid med barn og barnebarn er kanskje ingen nyhet, men de er også mer tolerante overfor sine nærmeste.

– Mange av de eldre setter stor pris på disse relasjonene, så mye at de ofte overser mye av det barna deres eller til og med barnebarna deres gjør. Det handler om viktige relasjonsferdigheter. Med alderen blir mange mer tolerante overfor venners ufullkommenheter og særheter, sier Rosemary Blieszner, professor i menneskelig utvikling ved Virginia Tech, til New York Times ifølge MåBra.

Det er ikke bare kontakt med familie som forlenger livet, men det er også viktig å ha andre sosiale bekjentskaper, som ofte finnes i omsorgsboliger.

Trykk på dele-knappen for å hylle alle foreldre!