86-åringen er verdens eldste kroppsbygger – se nå når hun snur seg

Når man blir litt eldre kan man med god samvittighet ta det litt roligere i livet. Man beveger seg litt mindre og saktere, er man i tillegg pensjonist så koster man kanskje på seg å nyte livet litt ekstra, noe man selvfølgelig har fortjent etter å ha jobbet et helt liv.

Å være i toppform er kanskje heller ikke høyeste prioritet, og noen trivelskilo her eller der kan man godt koste på seg.

Selvfølgelig er det jo bra å fortsette å gå turer eller lignende, men å være i absolutt toppform er sjelden det viktigste.

Men 86 år gamle Ernestine Shepherd viser at alder virkelig bare er et tall – hun er en av verdens eldste kvinnelige kroppsbyggere.

Å holde seg i form er bra for at kropp og sjel skal føle seg på sitt aller beste. For de aller fleste av oss innebærer det en spasertur her og der eller en økt på det lokale treningsstudioet.

For den 86 år gamle amerikanske Ernestine Shepherd ser imidlertid hverdagen som pensjonist litt annerledes ut.

Begynte å trene i en alder av 56

Ernestine, som ble født i 1936, hadde aldri satt sin fot inne på et treningsstudio før hun var 56 år gammel.

– Jeg og søsteren min Velvet skulle handle badedrakter, noe ingen av oss hadde gjort på flere år. Da vi først sto i prøverommene og så oss selv i badedraktene, tok vi hverandre i hånden på å komme i bedre form, sier Ernestine til BBC.

Første konkurransen som 71-åring

Søstrene bestemte seg for å bli det eldste søskenparet til å konkurrere i en kroppsbyggingskonkurranse sammen. Dessverre kom søstrene aldri så langt, da Velvet på tragisk vis gikk bort.

Ernestine bestemte seg imidlertid for å gjøre alt hun kunne for å gjøre drømmen til virkelighet uansett. Så i en alder av 71 deltok Ernestine i sin aller første konkurranse.

Hvordan det gikk? Ernestine vant – og ble da offisielt verdens eldste kvinnelige kroppsbygger, ifølge Guinness rekordbok.

Mer trent enn ungdommene

Selv om Ernestine ikke akkurat blir yngre, viser hun ingen tegn til å miste formen.

Hun konkurrerer ikke lenger, men sørger likevel for å være mer trent enn de fleste andre unge på treningssenteret.

Hun har skrevet en egen bok om reisen sin og dukker ofte opp i ulike TV-programmer hvor hun får fortelle om sin unike historie.

Denne kvinnen er virkelig en inspirasjonskilde. Trykk på dele-knappen for å vise at alder bare er et tall!