Hun reddet livet på elefantunge – nå følger han etter henne overalt

Hvis det er noe vi aldri kan få for mye av her i verden, er det søte, morsomme og hjertevarme historier fra virkeligheten.

For oss er det ekstra søtt med koselige historier om dyr. Solskinnshistorier av den typen gjør noe spesielt med en – det var i det minste det jeg følte da jeg kom over historien om elefanten Moyo.

Som en liten elefantunge ble han splittet fra flokken sin da han krysset en elv i det afrikanske landet Zimbabwe. Lille Moyo skal ha blitt trukket av strømmen og var bare sekunder fra å drukne, men heldigvis ble han reddet i siste liten, skriver nettstedet TruthTheory.

Levde sammen døgnet rundt

For å kunne vokse opp i trygge omgivelser havnet elefanten hos Roxy Danckwerts. Hun driver et rehabiliteringssenter for dyreliv i Afrika. En plass for skapninger som på en eller annen måte trenger støtte, beskyttelse eller hjelp før de kan slippes ut i den åpne villmarken der de hører hjemme.

Da Moyo kom dit var han et av de mest skrøpelige dyrene der. Elefanten skulle veie rundt 90 kilo, men veide bare 56. I løpet av de første dagene var Roxy med den lille ungen 24 timer i døgnet for å bygge selvtillit – og det lyktes hun med.

Da Moyo var 14 år gammel så oppførte han seg nesten helt likt som en hund, om en veldig stor en som sådan. Elefanten fulgte etter Roxy overalt – til kjøkkenet, stua, soverommet og i hagen.

I dag har Moyo blitt såpass sterk, selvsikker og snill at han har bidratt til å ta vare på andre dyreunger som har kommet til rehabiliteringssenteret – og søtnosen er i dag leder for sin egen flokk.

I en reportasje fra BBC ser man tydelig hvor herlig og spesielt båndet hans er med Roxy – og det er umulig å ikke trekke på smilebåndet når man ser Moyo følge etter Roxy.

«Dette er favorittsofaen hans. Han begynner nok å bli litt for stor for den nå. Snart går den nok i stykker», sier Roxy i klippet.

Se selv i det herlige klippet nedenfor:

For en fantastisk historie – og for en søt liten elefant! Jeg blir helt varm i hjertet og klarer ikke å slutte å smile når jeg ser hvor bra dette endte! Trykk nå på delingsknappen hvis du er enig, så vennene dine kan se den her!