Forskernes konklusjon: Å prate med dyrene sine er et tegn på veldig høy intelligens

For meg er det en selvfølge å prate med husdyrene sine. Jeg prater alltid med min labrador Doris, uansett om vi er hjemme i sofaen eller ute og leker i parken.

Men tydeligvis prater ikke alle med dyrene sine. Dog bør disse menneskene kanskje tenke seg om. En studie viser nemlig at det er et tegn på høy intelligens å prate med dyrene sine, skriver siden McGill.

Prater du med husdyrene på samme måte som du prater med vennene din? Spør om hvordan de har det, om de er sultne, om de vil gå ut en tur. Da er du sannsynligvis veldig intelligent og kreativ viser en studie.

Vil knytte bånd til dyrene

Studien ble utført ved Harvard og de som deltok i studien fikk se på bilder av dyr, både unge og voksne. De fleste deltagerne i studein knyttet seg til dyrene og ville gi dem navn og oppga at de ville pratet med dyrene på samme måte som de pratet med mennesker.

Foto: Pexels

Dette kalles antropomorfism og innebærer at man som mennesker ser noe ikke-menneskelig som noe menneskelig. Akkurat som at vi for eksempel ser en hund som en venn med samme verdi som en menneskevenn. Å se menneskelige trekk i noe ikke-menneskelig beskrives ifølge studien som et tegn på høy intelligens og kreativitet.

Dyrene utvikles jo mer vi prater

Ved å se våre elskede husdyr som ekte venner gir det ikke bare oss noe, men også dyrene våre. Andre studier har vist at dyrene lærer seg å forstå hva vi sier og utvikles jo mer vi prater med dem, uansett hva slags dyr.

Foto: Pixabay
Denne artikkelen gjorde meg så utrolig glad. Dyr kan være minst like gode venner som mennesker! Trykk på deleknappen hvis du er enig!