Forskernes konklusjon: Å like katter indikerer svært høy intelligens

Alle som noen gang har eid et kjæledyr vet hvor fantastiske de er! Har man en litt dårligere dag og er litt gretten, så blir man alltid i godt humør når man kommer hjem og får møte sitt elskede kjæledyr.

Et kjæledyr blir som et ekstra familiemedlem. Man leker, ler, gråter og og krangler med dem, og de tar virkelig en fast plass i ens hjerte.

Her i Norge er katter og hunder de vanligste kjæledyrene og det oppstår ofte diskusjoner om hvorvidt man er et kattemenneske eller hundemenneske.

Det som derimot sjelden diskuteres er hva ens valg av kjæledyr sier om en som person, noe en antakelig ikke engang tenker over.

Men nå viser forskning at de som liker katter generelt har høyere intelligens, skriver nettstedet Unilad.

Bak studien står forskeren Denise Guastello, og formålet var å undersøke eventuelle forskjeller mellom mennesker som foretrekker katter og de som foretrekker hunder.

Slik skiller de seg

I studien deltok 600 studenter og ifølge Steve McKeown, psykoanalytiker, finnes det visse forskjeller mellom katte- og hundemennesker.

– Studien viste at hundemennesker er mer sosiale og ekstroverte, mens kattemennesker har en tendens til å være følsomme og åpensinnet, sier Steve McKeown til Unilad.

Studien viste også at kattemennesker i større grad er mer ærlige, mer selvstendige – og mer intelligente.

Kilde: Wikimedia Commons

«Større sjanse på universitetet»

– Undersøkelsen avslører også at de som liker katter generelt sett har en høyere intelligens og er mer velutdannet. De har større sjanse til å bestå universitetsstudier, sier Steve McKeown til Unilad.

Ifølge studien kan eierens personlighet være forbundet med kjæledyrets egenskaper, da hunder ofte er mer nysgjerrige og mer utadvendte enn de selvstendige og litt mer egenrådige kattene.

Interessante konklusjoner

Hunder tar også opp mer tid enn en katt, noe som også gir mer plass til for eksempel universitetsstudier.

For oss som aldri klarer å velge mellom hund eller katt, avslører ikke studien noe spesielt.

Kanskje er vi begge utadvendte, sosiale og har høy intelligens?

Kilde: Flickr

Hva liker du best?

Trykk på dele-knappen for å bidra til å spre denne viktige informasjonen om den utrolig høye intelligensen til katteelskere!