Undersøkelse viser: Ford-eiere kjører desidert dårligst

Det er noen tullinger her og der på veiene – og jeg er nok ikke alene om å ha skreket både det ene og det andre i frustrasjon bak rattet. Noen ganger kan man kanskje lure på hvorfor det skal være så vanskelig å oppføre seg og forholde seg til lovene når man sitter i bilen.

Spørsmålet er hvilke personer som kjører dårligst.

For en tid tilbake skrev vi om en svensk rapport der det ble konkludert med at BMW-eiere er de dårligste sjåførene – men nå kommer en ny undersøkelse fra Storbritannia som slår fast at det er folk med Ford som er verst av alle, skriver Ladbible.

BMW-førere kjører vanligvis for fort

Bilsalgsselsksapet Peter Vardy har gjennomført en undersøkelse med 2000 bilister. Da ble det konkludert med at Ford-førere er de dårligste sjåførene på veiene. De ga seg selv en vurdering på 7,3 av 10 angående hvor gode de er bak rattet, men mente at andre sjåfører kun fortjener en sekser.

Public Domain Pictures

At man så på seg selv som noe bedre enn førere av andre merker dukket imidlertid opp igjen hos alle – unntatt Smart-eiere. Studien fant også at BMW-entusiaster mest sannsynlig kjører for fort eller opptrer respektløst i trafikken.

Når det gjelder kjønn, som også ble undersøkt, viste det seg at menn har 10 prosent større sjanse for å bli tatt for fart – selv om de selv generelt anså seg for å være betydelig dyktigere bak rattet enn kvinner.

Ford-eiere får oftest anmerkninger

Claire Rogan, digital markedssjef i Peter Vardy, mener at avviket mellom bilistenes faktiske lovbrudd og anmerkninger kontra hvordan de ser på sine egne kjøreferdigheter er noe som bør være grunn til bekymring.

– Vår forskning viser at folk ser på seg selv som bedre sjåfører enn sine medtrafikanter. Å være forsiktig og oppmerksom bak rattet skal alltid være det viktigste når man har kontroll over en bil, mener hun ifølge Ladbible.

Wikipedia

Bare 55,4% av Ford-eierne i undersøkelsen – som var den desidert dårligste vurderingen – hadde ingen prikker eller anmerkninger knyttet til førerkortet.

– Sikkerhet er en nøkkelsak for Ford. Vi oppfordrer kundene våre til å kjøre ansvarlig og overholde gjeldene lover og regler, sa en talsmann for det kjente bilmerke til Ladbible.

Ser du en Ford ute i trafikken, bør du nok rett og slett passe deg! Trykk på dele-knappen slik at vennene dine også kan se dette!