Psykolog: Mødre må få dra på solferie oftere – mens mannen er hjemme med barna

Moren er virkelig den personen i familien som holder alt sammen. Far spiller selvsagt også sin rolle, men som oftest er det moren som holder styr på hvor hanskene er, når treningen starter og hvilke lekser som skal leveres på hvilken dag.

Ifølge psykologer betyr dette at mødre må bli flinkere til å ta vare på seg selv – blant annet gjennom å reise på flere ferier alene, skriver nettstedet WDRB.

Mødre trenger flere pauser – av hensyn til hele familien. Det sier psykologiprofessor Nava Silton, som mener at stresset med barn, jobb, mann, klesvask, matlaging og alt i mellom forårsaker mye negativt stress hos mødre.

Holder puslespillet sammen

Selv om fedre ofte hjelper til med lekser, klesvask og matlaging, er det i de fleste familier moren som holder styr på alt som skal gjøres og får fordele ut arbeidsoppgavene.

Kilde: Shutterstock

Det å da kunne dra på en ferie helt på egenhånd blir da veldig viktig. Delvis for at mor skal få litt alenetid samtidig som barna kan dra nytte av det.

– Det er viktig for barna å se begge foreldrene gjøre ulike gjøremål, for eksempel at pappa lager mat, sier Nava Silton til WDRB.

Mammaferie

Nava Silton kaller fenomenet for «mom-cation» som kommer fra de engelske ordene for mamma (mom) og ferie (vacation).

Det oversettes lettest til mammaferie på norsk, og ifølge anbefalingen bør man være borte fra familien i minst to dager i strekk slik at kroppen får tid til å slappe av ordentlig.

– For min egen del har disse feriene gjort meg til en bedre mor. Jeg har mer tålmodighet og har blitt flinkere til å sette pris på alt som er her hjemme, sier Judy Khosh, tobarnsmor, til WDRB.

Tenk så fantastisk det ville vært å få reise bort i noen dager og bare ta vare på seg selv!

Trykk på dele-knappen slik at vennene dine også kan lese denne fantastiske nyheten!