Her er verdens største bæsj – stor som en menneskelig underarm og verdt nesten 400 000 kr

Det å gå på toalettet er noe av det mest naturlige et menneske kan gjøre. Det vi stapper i oss skal liksom ut av kroppen gjennom det ene eller andre hullet.

Når man bæsjer, eller gjør en nummer to som mange liker å si i de finere anledningene, vil man helst bare skylle ned og gå videre i livet.

Men faktum er at bæsj kan være veldig interessant å studere, noe man har gjort med The Lloyd Bank Coprolite, som er verdens største – og dyreste– fossile bæsjepølse, skrive  The Vintage News.

The Lloyd Bank Coprolite er ingen vanlig bæsj. Den ble funnet i engelske York, under den berømte banken ved en utgravning i 1972, og ifølge arkeologer kan pølsen være så gammel som fra 800-tallet.

Enorm bæsj

En av grunnene til at bæsj har vakt interesse hos mange forskere er dens enorme størrelse. Den måler nemlig hele 20 centimeter og har en diameter på fem centimeter, noe som blir veldig stor når man har i bakhodet at mennesker var mindre enn den størrelsen før.

Pølsens størrelse betyr at det er mye forskning å gjøre, det er nemlig ekstremt uvanlig å finne så velbevarte bæsj.

Det arkeologer kunne konstatere at bæsj kommer fra en skikkelig viking og inneholder mye kjøtt, pollen, mais – og massevis av ormer og parasitter.

Verdt nesten 400 000 kr

På den tiden som vikingen bak kjempebæsj levde var det veldig vanlig med mageparasitter, og forskere har funnet ut at mennesker ofte led av magesmerter og diaré.

I og med at bæsj er så unik har verdien på den steget til utrolige 39 000 dollar, noe som tilsvarer omtrent 360 000 norske kroner.

I dag er det mulig å beskue bæsj på Jorvik Viking Centre i York, England.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Trykk nå på deleknappen slik at vennene dine også får se denne dritten!