Forskerne konkluderer: Kvinner med store rumper er både smartere og friskere

For en tid siden slo forskere fast at kvinner som har store rumper, brede hofter og store lår er mye friskere – og til og med smartere – enn andre.

Dette om vi skal tro studien som ble gjennomført ved University of Oxford og Churchill Hospital i Storbritannia. Den oppsiktsvekkende rapporten fikk mye oppmerksomhet verden over og har blant annet blitt skrevet om av ABC News og Elite Daily.

Denne type påstander skal man som regel ta med en klype salt, men det finnes altså grunn til å tro at påstandene stemmer i følge forskerne, som for sikkerhets skyld poengterer at overvekt ikke er noe man bør hige etter.

Resultatene som ble presentert for første gang i 2010 viser at kvinner med store rumper generelt har lavere risiko for å bli rammet av kroniske sykdommer. Det har med å gjøre at jenter med kraftige bakdeler har lavere kolesterol, noe som fører til færre hjerteproblemer og som minsker risikoen for å bli rammet av diabetes, i følge studien.

Overskudd av omega 3

Forskerne ved University of Oxford mener også at fett som samles lenger ned i kroppen, til forskjell fra for eksempel bukfett, produserer hormoner som fører til bedre metabolisme av sukker.

Shutterstock

Det kreves dessuten et visst overskudd av omega 3-fettsyrer for å få en stor rumpe, noe som man flere ganger har bevist hjalp den menneskelige hjernen utvikle seg.

Dessuten viser studien at kvinner med bredere hofter vanligvis får sterkere barn. Vi har tidligere skrevet om hvordan smarte barn først og fremst arver sin intelligens fra moren, noe som kobles til dette. En annen grunn er at omega 3-fettsyrene overføres til barnet via brystmelk.

Smart og sunn

Så neste gang du ser en stor rumpe i speilet, gi deg selv en klapp på skulderen. Det betyr jo bare at du er både smart og sunn!

Det her mener jeg er flotte nyheter! Trykk nå på dele-knappen om du er enig så kan vi bidra til å spre denne herlige informasjonen!