Foto: Shutterstock

Forskere: Personer som gråter når de ser på film er sterkere mentalt

Mange mener at man er sterk hvis man ikke gråter av ting – og at hvis man gråter lett så er man ikke mentalt sterk nok.

Men det stemmer selvsagt ikke. I følge et studie er det faktisk motsatt – mennesker som gråter og viser følelser når de for eksempel ser på film er mentalt sterkere enn de som ikke viser noen følelser, skriver nettstedet Feedfond.

Er det vanskelig å holde tilbake tårer under slutten av en film, der helten dør eller der kjærlighetsparet endelig får hverandre? Da er det bare å gratulere, du er sannsynligvis mer mentalt sterk enn folk som ikke gråter når de ser på film.

Snillere personer

Studien viste at nivåene av oksytocin i kroppen økes hos mennesker som blir emosjonelle når man ser på film.

Oksytocin er et stoff som kontrollerer nivåene av sympati og vennlighet, og når disse nivåene er høye blir vi rett og slett mer snille og vennlig innstilt.

Personer med mye empati prøver å forstå hvordan karakterene i filmen føler seg og er nær tilknyttet til følelsene sine. Det krever mental styrke og god selvtillit å kunne omfavne følelsene sine, i stedet for å slå dem av.

Foto: Shutterstock

Lavere stressnivå

Det er også bra for helsen å gråte når man slipper ut følelsene sine, og det senker også stressnivåene i kroppen og gjør det lettere å sove om nettene.

Denne studien bryter til slutt myten om at bare de sterkeste ikke gråter. Hvis du er en slik person som holder tårer tilbake under en virkelig trist film, kan det være på tide å tenke deg om – tårer er bra for deg!

Trykk nå på dele-knappen så alle dine venner som gråter kan lese dette!