Du har kokt egg på feil måte hele livet – slik får du perfekte egg hver morgen

Hvor lenge skal man koke egg? Bør du sette dem inn før eller etter at vannet har begynt å koke? Hvordan skrelle dem uten å rive av halvparten av egget?

Det er mange som lurer på hvordan man skal koke det perfekte egget.

Her er seks trinn til et perfekt kokt egg, ifølge svenske Expressen.

Kokte egg til frokost regnes som en norsk klassiker. Vi nordmenn spiser mange egg per person hvert år – og derfor burde man absolutt vite hvordan man perfeksjonerer dem.

Disse tipsene handler ikke om koketid, men andre gode tips. Om hvordan man får eggene perfekte til det tidspunktet man foretrekker.

Perfekte egg hver morgen

Nesten alle av oss har vår egen lille måte å lage egg på – men er det virkelig noen måte som er bedre enn den andre?

Ved hjelp av noen få ting du sannsynligvis allerede har i husstanden din, kan du få et perfekt egg, på seks trinn. Følg med!

Hvordan å bruke:

1. Ta frem eggene i tide

Ta ut eggene fra kjøleskapet minst 20 minutter før du bruker dem, slik at eggene når romtemperatur før du skal bruke dem. Hvis de har romtemperatur, vil ikke sjokket være like stort når de skal varmes opp, og risikoen for sprekker reduseres.

2. Skyv inn en tegnestift

Alt du trenger er tegnestift. Trykk den inn på den rundere siden av egget, motsatt av den spisse, for det er der luften samler seg. Dette vil avlaste trykket i egget, noe som betyr at skallet ikke sprekker.

Foto: Shutterstock

3. Ikke kok for mye

Husk å ikke ha for høy temperatur. Senk eggene forsiktig i kokende vann med en skje. Ikke la det koke for hardt ved høy temperatur – det vil gjøre eggene harde og gummiaktige.

4. Slå eggene sammen

Tapp vannet, men la eggene ligge. Rist kasserollen slik at eggene slås sammen og skallene sprekker.

5. Iskaldt vann

Hell nå iskaldt vann på eggene og la dem stå i fem minutter. Dette stopper kokeprosessen.

6. Skrell og nyt

Du kan deretter skrelle dem under rennende kaldt vann slik at vannet kommer under skallet. Dette gjør det enda enklere å skrelle. Lykke til og håper det smaker godt!

Wow! Dette var virkelig gode tips!