Foto: Kate Montana/iNaturalist/CC BY-NC 4.0.

Her skylles tusenvis av penisfisker i land – rene matorgien

Torsdag skylte plutselig tusenvis av en spesiell type fisk, som på folkemunne kalles penisfisk, opp stranden ved Drake’s Beach i USA.

Grunnen til at alle penisfiskene har skylt i land er på grunn av mye storm i området den siste tiden, som nå gjør at nettstedet Sciencealert kunne dele bildene av de brune og rosa «penisene».

Nettstedet Bay Nature Magazine melder at det er rene matorgien for måkene i området, som fryder seg over de penislignende ormene som kalles Urechis Caupo på latin.

Penisfisken er svært vanlig langs Vestkysten i USA. Det meldes om en stor matorgie for måker langs California-kysten.

Penisfisken kan bli opp til 25 centimeter lang og lever vanligvis nede i sanden, eller i gjørmen. Tuppen på ormen er dekket med kjertler som skiller ut slim, som den bruker til å lage en hule ved bruk av slim.

Anses som en delikatesse i flere land

«Jeg gikk i en halvtime langs stranden, og de lå spredd overalt. Måkene hadde et skikkelig festmåltid», forteller en av beboerne, David Ford, i området til Sciencealert.

Penisfisken er faktisk spiselig og anses som en delikatesse i flere asiatiske land. Den spise gjerne rå i Sør-Korea, mens i Kina er det vanligere å woke retten.

Dette var virkelig en morsom sak å lese – kjenner dere noen som kunne gitt «en hjelpende hånd» med å fjerne alle penisfiskene fra stranda? DEL denne artikkelen for at vennene dine skal få noe morsomt å lese!