Forskernes konklusjon: Folk som spiser kjøtt er lykkeligere enn veganere

Om det er noe som gir meg vann i munnen, så er det en herlig biff på grillen.

Kylling, pølse, eller saftig kjøtt- ja det finnes mye godt å ta på tallerkenen.

Bare tanken gjør meg lykkelig!

Nå finnes det også bevis om at det ikke er innbilning at man blir lykkelig av å tenke på kjøtt – det minsker faktisk sjansen for depresjon å tenke på rødt kjøtt, ifølge et australsk studie.

Det är på Deakin University i staden Victoria som man slagit fast att människor som äter rött kött generellt sett är lyckligare.

Bilde: Wikimedia Commons

Undersøkelsen ble kun gjennomført på kvinner.

Kjøttetere er lykkeligere

Professor Felice Jacka forklarer:

«Da vi studerte kvinner som spiste mindre enn den anbefalte dosen med rødt kjøtt, fant vi ut at de var dobbelt så sannsynlige for å rammes av depresjon eller angst sammenlignet med de som holdt seg til det anbefalte inntaket,» sier hun ifølge nettstedet Gizmodo.

Bilde: PxHere

«Selv når vi tok hensyn til hele helsebildet av kvinners matvaner – så vel som sosioøkonomisk status, fysisk aktivitet, mulig røyking, vekt og alder – gjensto forskjellene om man konsumerte kjøtt, eller ikke,» mener forskeren.

Så er det offisielt – kjøttetere er lykkeligere en vegetarianere.

Man vet ikke hvorfor

Det er allerede kjent at ens kosthold påvirker mental helse, men dette er den første rapporten av sitt slag som indikerer at rødt kjøtt er en nøkkelfaktor i et positivt henseende. Det er imidlertid ennå ikke kommet frem hvorfor det er tilfelle.

Bilde: Peakpx

Det skal også påpekes at det er flere risikoer ved å spise rødt kjøtt – og dette bør tas i betraktning. Imidlertid lar vi det bli temaet for en annen anledning – og gleder oss over konklusjonen at vi som elsker rødt kjøtt generelt sett er lykkeligere enn de som bare forholder seg til vegetarisk kosthold.

Synes du også at dette er herlige nyheter? Trykk på dele-knappen i så fall, så dine kjøttelskende venner kan se dette!