Foreldrene slutter å kjøpe toalettpapir – nå tørker hele familien seg med barnas gamle klær: «Helt naturlig»

Etter å ha gjort det man skal på toalettet bruker man toalettpapir, det er en selvfølge for de aller fleste.

Men ikke for alle. En britisk familie bestemte seg for å slutte helt å bruke toalettpapir – i stedet tørker de seg med tøystykker som de har fått tilbake fra gamle, utvokste klær og vaskbare servietter.

Familiens mildt sagt rare toalettløsning vekker nå sterke reaksjoner.

Trebarnsmoren, Hazel Newhouse, hevder å spare rundt 1000 kroner i året siden hun klarte å overbevise hele familien om å slutte å bruke toalettpapir.

I stedet bruker de nå vaskbare servietter og stoff fra gamle klær, skriver The Sun.

Tørker rumpen med tøystykker

Det hele begynte med at moren irriterte seg over at det gikk opptil fire toalettruller i uken hjemme – og da slo det henne at det jo faktisk er noe annet i huset som man kan bruke til å rengjøre seg selv etter behov.

Kilde: Wikimedia Commons

I starten brukte man vaskbare servietter for tissing og toalettpapir for «nummer to», men over tid gikk man helt over til å tørke seg med tøystykker.

– Vi ble vant til å bruke deler fra gamle klær, så det var helt naturlig å gå helt over til det, sier Hazel Newhouse til avisen.

– Vi har en beholder ved siden av toalettet hvor vi legger brukte servietter. Så kaster vi dem i vaskemaskinen. Det lukter ikke så forferdelig mye.

Gjestene tar med eget toalettpapir

Pårørende og venner har måttet tilpasse seg familiens toalettrutine når de kommer på besøk.

– Den ene hadde med seg en toalettrull i julen. Hun var sjokkert over at vi hadde gjester og forventet at de skulle bruke tøystykkene våre, sier Hazel Newhouse, som imidlertid innrømmer at det faktisk er en ekstra toalettrull hjemme i nødstilfeller.

Ikke bare tenker moren at dette sparer penger og er bra for miljøet – hun begynner også å synes at påfunnet hennes er den mest komfortable.

– Når jeg besøker venner og tørker meg med vanlig toalettpapir, føles det rart i forhold. Jeg føler meg også renere etter å ha brukt servietter – som man også kan fukte, så det blir som en liten dusj, sier Hazel Newhouse.

Hva synes du om å bruke tøyservietter i stedet for toalettpapir? Bra eller ikke? Del artikkelen videre for å fortelle oss hva du synes!