Elevene hylles for svaret – når rektor nekter dem gratis tamponger på skolen

Jeg tilhører gruppen som mener at menstruasjonsbeskyttelse burde være gratis, eller i det minste billig, for kvinner. Jeg kan ikke finne noen fornuftig forklaring på hvorfor man må betale dyrt for det. Over tid blir det til og med ganske store summer per person.

Selv om ting må koste penger i dette livet, burde det være mulig å finne en bedre løsning her – det er vår bestemte mening. Jeg tror også mange av dere er enige med meg.

I alle fall, i de første årene, når menstruasjon kan være et følsomt problem, bør dette løses gratis. Det kan også være et skritt i å normalisere det hele videre, noe som i seg selv ville være et flott argument.

Bakte tampongkaker – i protest

Jenter i sjuende klasse på en skole i USA syntes også at de burde få gratis menstruasjonsbeskyttelse, som Daily Mail rapporterer om. Imidlertid sa den mannlige rektor bestemt nei – med den begrunnelsen at dette «privilegiet» kunne bli misbrukt.

Hva han egentlig mente med det er fortsatt uklart.

Foto: Shutterstock

Hvordan reagerte 13-åringene? De bakte tampongkaker som en «protest» og tok dem med til skolen. Nå har deres sterke og kreative tiltak fått enorm oppmerksomhet.

Presidenten for organisasjonen NARAL Pro-Choice America, Ilyse Hogue, berømmet jentenes demonstrative bakverk på Twitter.

«Min venns 7. klassing går på en skole der barna organiserte gratis tamponger på badet. Det mannlige prinsippet sa nei fordi de ville «misbruke privilegiet.» Barna bestemte seg for å arrangere en cookie-protest. Se tampongkakene!»

Initiativet hylles over hele USA

En annen fremtredende kvinne som roser initiativet, er Nancy Kramer, som startet «Free the Tampons», som jobber for at menstruasjonsbeskyttelse skal bli gratis. «Tamponger og bind burde behandles som toalettpapir. De tjener omtrent det samme formålet», sier hun til Huffington Post.

Jeg synes skolepikenes protest var herlig – og nå hylles den med god grunn. Selvfølgelig bør menstruasjonsbeskyttelse være gratis!

Hvem vet, dette kan få fart på ting. Hvis du vil hjelpe, kan du trykke på DEL under, så kanskje flere kan få øynene opp for dette viktige spørsmålet!