Sint veganer saksøkte naboene sine fordi de elsker å grille – her er domstolens klokkeklare beskjed

Nabokrangler er utrolig kjedelige. Noen ganger handler de om alvorlige ting, andre ganger om rene bagateller. Vi sier nok fortsatt at sammenstøtet mellom to husholdninger på en gate i Vest-Australia tilhører sistnevnte.

Den sinte veganeren Cilla Carden saksøkte nylig naboene sine – fordi de likte å grille. Lukten av kjøtt og fisk som kom inn på eiendommen hennes var så urovekkende for henne at hun prøvde å få hjelp gjennom rettssystemet.

Dommen blr imidlertid slett ikke det hun hadde håpet på.

Politiet ba om ro

Saken fikk enorm oppmerksomhet og som en hevn ble det planlagt en stor grillfest ved siden av huset hennes – som over 2.300 mennesker meldte sin interesse for.

Foto: Shutterstock

Men arrangementet tok aldri plass – delvis fordi politiet ba om ro.

Cilla Carden har gjentatte ganger hevdet at naboene bevisst plasserte grillen på en slik måte at røyken vendte ut mot hennes egen hage – som hun rett og slett ikke klarte å holde ut med.

«Jeg kan ikke være på tomten min», sa hun.

Striden har pågått siden 2018, men så langt har veganeren ikke oppnådd noe ytterligere gjennombrudd. En grunn antas å være utrolig vanskelig å bevise at noen andre griller – på sin egen side – med ond hensikt.

Dommerens egne ord om saken

Da Høyesterett i Vest-Australia nylig avviste søksmålet hennes, kom det frem at Carden har samlet hele 400 A4-sider for å rettferdiggjøre saken hennes.

Bilde: Youtube

«Volumet av materialet hun har produsert indikerer at denne saken har blitt overveldende», sa dommer Peter Quinlan, ifølge BBC. Han påpekte også at naboene etter alt å dømme ikke gjorde noe galt, melder Nine News Perth.

Carden, som var lite fornøyd med rettens avgjørelse, sa da at hun ville vurdere å ta det hele videre. Ingen fortsettelse i saken har imidlertid ennå nådd det offentlige øyet.

Med tanke på mediestormen som saken skapte, kan vi anta at den indikerer at veganeren ga fra seg tankene om å saksøke naboenes grilling.

Hva tenker du om dette? Bør du kunne grille så mye du vil, eller må du ta hensyn til naboene dine? Del gjerne din mening i kommentarfeltet på Facebook, eller del denne artikkelen med dine grillelskende venner!