Kafé slutter med pepperkakemenn – erstattes med «pepperkakepersoner»

De siste årene har alt blitt litt mer «politisk korrekt», som det heter.

Kjønnsnøytrale ord som «hen», i stedet for han eller henne har blitt populære. Noen synes dette er kjempebra, mens andre virker å være mer oppgitt. Vi tar ingen posisjon i diskusjonen, men det er tydelig at slike spørsmål blir stadig blir mer omdiskutert.

Nå har en kafé tatt det hele til et nytt nivå – gjennom å sløyfe «pepperkakemenn» for «pepperkake som kjønnsnøytral person».

Noe av det beste med julen er pepperkaker. Jeg husker fra mine unge år da man bakte pepperkakedamer og pepperkakemenn av den fantastiske deigen. Hva er da poenget med å forsøke og være mer politisk korrekt og droppe kjønn?

Pixabay

Burde hete ”pepperkakeperson”

Dette spørsmålet stilte en kunde seg på kaféen The Tannery i den newzealandske byen Auckland og siktet til at man solgte «gingerbread men», altså pepperkakemenn. Personen mente at det burde hete «gingerbread people», som kan oversettes til «pepperkakeperson».

Eieren Andre Cettina fikk da en idé – og endret skiltet ved kakene. Snart stod det at man solgte ”gingerbread gender neutral person”, noe som blir omtrent «pepperkake som kjønnsnøytrak person».

Mange ser humoren i det hele

Dette har vekket sterke reaksjoner – spesielt etter at kaféen selv la ut et bilde av innovasjonen på Facebook. Mange ler av det hele, andre blir forbannet – men det er ingen tvil om at både pepperkaker og andre mer betente spørsmål skaper følelser.

– Det har blitt et bra samtalemne her, sier Andre Cettina til Stuff.no.nz. Mange ber oss slutte å være så himla pedantiske, at det faktisk bare handler om en kake. Det er dog en hel del som kjøper dem nå – det er gøy, mener han.

Eieren legger dessuten til at det er mange som ser humoren i det hele.

Hva tenker du om å kalle det pepperkakeperson? Bra eller dumt?

Bidra med gjerne med din mening i kommentarfeltet, eller del denne artikkelen videre for å si hva du mener!