Bare 1 av 5 nordmenn ser hva som er feil med dette bildet – er du en av dem?

Noe som jeg ikke kan få nok av er triks og gåter. Dette er noe som har fulgt meg siden barndommen og jeg tror aldri jeg vil slutte å bli fascinert av dem. Dessuten er det hjernetrim og noe som er artig å drive på med om kveldene.

Jeg håper at mine egne barnebarn vil bli interessert i slike ting når de en dag kommer. Det kan handle om alt fra heftige synsbedrag til gåter eller artig matematikk. I dag foretrekker de fleste ungdommer og sitte med mobilene sine, men jeg synes dette er mye morsommere!

I en verden der teknikken snart gjør alt for oss er det viktig å holde hjernen i trim med en gåte eller to!

Denne bildegåten snublet jeg over på nett tidligere i dag. Jeg fant den på nettstedet didyouknowpage.com og måtte tenke lenge og hardt før jeg fant svaret. Det er ikke så rart at bare 1 av 5 får til denne!

Hva er feil i bildet?

Det er et bilde fra Englands hovedstad London. Man ser det store klokketårnet Big Ben, en buss, noen biler og en klassisk telefonkiosk. Men noe er veldig feil, og oppgaven din er å finne ut hva.

Jeg kan fortelle at det krever litt kunnskaper om England for å skjønne hva som er feil med bildet. Avslører jeg mer gjør jeg det for enkelt for deg, men jeg tror de fleste vet det som trengs for å komme frem til riktig svar!

Kan du se hva som er feil i bildet? 

Ikke gjør det for enkelt for deg selv. Om du ikke har kommet på svaret ennå, se litt nøyere.

Som et tips kan jeg si at det er veldig relevant at dette bildet finner sted i England. Det er ikke lovene de samme som i Norge…

Ble det lettere nå?

På tide å gi svaret!

Riktig svar er at bilene kjører på feil side av veien. Man har jo venstrekjøring i England, mens vi her til lands kjører på høyre side av veien.

Det man altså trenger for å løse denne er kunnskapen om at man kjører på andre siden av veien i England.

En bonusgåte

Vi tester en gåte til!

Her er et bilde av 2 kameler i ørkenen. Men her er også noe feil. Vet du hva det er?

Tenk godt etter.

Har du kommet på svaret?

Om ikke har du svaret her!

I og med at solen er i bakgrunnen skulle kamelene hatt skygge i dette bildet. Men de finnes ikke!

Klarte du begge gåtene? Trykk på dele-knappen og gi vennene dine en skikkelig utfordring!