Grådige brødre kjøper 18.000 flasker med håndsprit for å selge dyrt – må nå donere hver eneste en

Koronaviruset Covid-19 sprer seg over hele verden akkurat nå, som har ført til at livene til en rekke mennesker er satt på vent.

Flere steder har det også vært mulig å se hvordan butikkhyllene i flere land har blitt tømt for hermetikkbokser og toalettpapir, men også håndsprit (antibac) for å holde seg bakteriefri.

Brødrene Matt og Noah Calvin så en sjanse til å tjene en mengde med kontanter da viruset brøt ut og kjøpte 17 800 flasker håndsprit og bestemte seg for at de skulle selge dem dyrt.

Men de grådige brødrenes plan mislyktes – og de har nå måttet gi hver eneste flaske, skriver New York Times.

Kjørte haugevis med mil

Calvin-brødrene, med base i den amerikanske byen Hixson, Tennessee, tok en lastebil og kjørte hundrevis av kilometer for å kjøpe all håndspriten de kom over fra butikkene de kunne finne.

Da de var ferdige med å handle, hadde de samlet inn 17 800 flasker med håndsprit, som de kjøpte for 15 000 dollar, noe som tilsvarer omtrent 163 000 norsk kroner.

Forsøkte å presse opp prisen

Planen var å selge flaskene, som de kjøpte for en dollar, for opptil 70 dollar, og dermed tjene masse penger.

De så på seg selv som gründere som tjente mye penger på å være smarte, mens de fleste andre så på dem som grådige karer, som prøvde å tjene penger når befolkningen allerede befant seg i en vanskelig situasjon.

De la ut annonser på Amazon’s salgsnettsted der de prøvde å selge beholdningen til de som trengte håndsprit. Hadde de lyktes, ville de tjent hundretusenvis av dollar.

Men Amazon, som mange andre nettbutikker, har stoppet salget av helse-nødvendighetsprodukter, for eksempel våtservietter, håndspriter og åndedrettsmasker, til høyere priser enn det de vanligvis koster i butikkene.

Dermed stod brødrene der, med 18 000 håndsprit flasker de ikke fikk solgt.

I stedet for å bli rike på mennesker i den panikkslagne tiden vi er i for øyeblikket, ble Calvin-brødrene nå undersøkt for en type svindel, der prisen på et produkt stiger langt over det som er rimelig.

Tvinges til å gi bort hver eneste en

I tillegg har Calvin-brødrenes handlinger provosert sterke reaksjoner, og de har blitt kritisert for å prøve å tjene penger på andre som er i store problemer.

Derfor har de nå blitt tvunget til å donere hver eneste av de flaskene, der to tredjedeler av dem har blitt igjen ved en lokal kirke og den siste til distriktsadvokaten.

Hva synes du om dette? Var det smart for brødrene å prøve å tjene til livets opphold, eller var det bare dårlig gjort?