Foto: Facebook / Claus Jørstad

Claus setter fast pungen i den nye IKEA-krakken sin – historien hans får tusenvis til å le

Noen ganger går ting ikke helt som planlagt. Da finnes det vanligvis to veier å gå – enten blir man deprimert, lei seg og plages av problemet. Eller så velger man å le av det hele og by på seg selv. Uansett tror jeg sistnevnte vanligvis er å foretrekke. Noen ting må selvfølgelig tas på alvor og håndteres, men mye vil også være lettere hvis man kan ta livet med en klype salt og dele sine bekymringer med andre. Jeg kan også bli imponert over mennesker som har evnen til å le seg gjennom livet – som den fantastiske nordmannen Claus Jørstad.

Kilde: Claus Jørstad/Facebook

Det var da han hadde en pinlig hendelse i dusjen, med sin nyinnkjøpte IKEA-krakk, at Claus bestemte seg for å dele opplevelsen i et detaljert og helt nydelig Facebook-innlegg.

Prøvde med klær først

Det han imidlertid ikke visste var at den unike historien ville være en sjelden internettsuksess.

Ettersom Claus Jørstad har et dårlig kne, trodde han det ville være lurt å fikse en krakk å sitte på i dusjen.

Etter å ha prøvd med klær på i butikken falt valget på IKEA-varianten »Marius» som så ut til å passe godt til formålet fordi den var laget av stål og plast samtidig som den var behagelig å sitte på.

Kilde: IKEA Hackers

Men Claus hadde ikke tenkt på en detalj. Krakken hadde åtte små hull i selve setet – noe som snart viste seg å skape et mindre behagelig problem. I et innlegg på IKEAs norske Facebook-side fortalte han i september 2016 om hendelsen:

«Da jeg kom hjem, plasserte jeg møbelet i dusjen, og gikk inn. Uten klær denne gangen. Jeg plasserte rumpa rolig ned på stolen, og satt der mens jeg såpa inn mitt legeme. Inkludert skipperen og hans to båtsmenn. Som dere skjønner er skipperen kapteinen der nede, og båtsmenn betyr de to nøttene som dingler, men siden dere er svenske, og jeg vet dere i Sverige ikke er så veldig glad i direkte beskrivelser av kroppens befruktningsapparat, så kaller jeg dem for skipper og båtsmenn».

«Så når det blir glatt på dekk, og kapteinen med mannskapet blir svimmel av skummet, ja da begynner de å gli rundt som fulle sjømenn!», skriver Claus og fortsetter:

Spekulerte og grublet

«Da skjedde det noe. Den ene båtsmannen sklei ubemerket av gårde, og så sitt snitt til å skli ned i ene hullet på krakken (se bildet). Det her merket jeg ikke først, og som man vet så pleier ting å utvide seg i varmen. Og når en båtsmann blir kokvarm, ja da utvider han seg også ekstra mye. Det her merket jeg ikke før jeg skulle reise meg opp, og merket at krakken hang fast i rumpa og dingla der, og jeg kjente at en salig smerte slo som lyn ned i meg. Den helsikes inhabile båtsmannen satt fast i hullet!»

«Så der satt jeg. Og satt. Og spekulerte og grublet over og skjønte. Ikke klarte jeg å dytte båtsmannen opp, og ikke var jeg sikker på om jeg kunne trekke ham løs. Så jeg satt der og grublet litt mer», skriver Claus.

Men mens han satt der og tenkte for fullt, begynte det hele å løse seg selv automatisk.

«Jeg satt der så lenge varmtvannet tok slutt og som man vet blir det kaldt når varmtvannet tar slutt. Forferdelig kaldt», sier han og fortsetter:

«Siden jeg begynte å fryse, tenkte jeg at i det minste at jeg vil skulle holde varmen mens jeg spekulerte og tenkte, så jeg forsøkte forsiktig å strekke meg etter hårføneren… Og gjett hva som skjedde da! Kulden hadde jo faktisk fått den oppblåste båtsmannen til å krympe igjen, så med et plopp så var jeg fri mann igjen!»

Kilde: Claus Jørstad/Facebook

Da avslutter Claus:

«Så nå har jeg et spørsmål til dere: Finnes denne krakken i gul farge?»

«Mannskapet fikk problemer»

Denne ærlige historien, kanskje ikke helt uventet, fikk folk til å vri seg i latter – og på bare en dag fikk innlegget hele 25 000 likes og over 12 000 delinger.

IKEA selv var ikke for sent med å kaste sammen et genialt svar i kommentarfeltet:

«Hei Claus. Det var trist å høre at mannskapet fikk problemer og at det nesten ble en sak for redningstjenesten. Vi anbefaler at du tar krakken fra dusjen og bruker den til å sette en fin blomst på, eller at du tar på den en skikkelig uniform og i riktig miljø. Hvis du velger å holde den i dusjen, må du sørge for å kle deg godt for neste sjøutfart. Her kan vi blant annet anbefale en sydvest. Når det gjelder spørsmålet ditt, så finnes Marius krakk bare i rød, svart eller hvit. Ønsker deg en fin dag videre», skriver IKEA.

Jeg synes dette er et fantastisk eksempel på en person som virkelig kan by på seg selv!

Trykk nå på deleknappen hvis du også fikk en latter av denne hendelsen!