83-åringen er verdens eldste kroppsbygger – se nå når hun vender seg om

For de aller fleste innebærer det å bli eldre at man blir noe svakere for hvert eneste år. Man rører ikke like mye på seg og når man er pensjonist pleier man jo å nyte livet ekstra mye, noe man selvsagt har fortjent etter å ha jobbet hele yrkeslivet.

Man tenker kanskje at det å være sterk, eller i god form, ikke er like viktig når man er eldre.

For de fleste holder det å huske å gå turer regelmessig, eller lignende. Det å virkelig være i toppform er noe vi sjelden ser hos eldre mennesker.

Men 83-årige Ernestine Sheperd viser at alder bare er et tall – hun er nemlig en av verdens eldste kroppsbyggere.

Å holde seg i form er bra for kropp og sjel om man skal føle seg på sitt beste. For de fleste av oss betyr det en tur hit og dit eller en trening på det lokale treningsstudioet. For 83 år gamle amerikanske Ernestine Shepherd ser imidlertid hverdagen litt annerledes ut.

Begynte å trene som 56-åring

Ernestine ble født i 1936 og hadde aldri trent i et treningsstudio før hun ble 56 år gammel.

– Jeg og min søster Velvet skulle handle badedrakter, noe ingen av oss hadde gjort på flere år. Når vi stod på prøverommet og så oss selv i speilet med badedraktene på så bestemte vi oss for å komme i bedre form, sier Ernestine til BBC.

Kilde: Facebook

Stilte opp i sin første konkurranse 71 år gammel

Søskenparet bestemte seg for å bli det eldste paret som noensinne har stilt opp i en kroppsbyggerkonkurranse sammen. Dessverre kom aldri søstrene så langt, da Velvet tragisk nok gikk bort før de fikk muligheten.

Ernestine bestemte seg likevel for å gjøre alt hun kunne for å gjøre drømmen deres til virkelighet. Så i en alder av 71 år stilte Ernestine opp til sin første konkurranse.

Hvordan gikk det tror du? Ernestine vant – og ble dermed verdens eldste kvinnelige kroppsbygger, ifølge Guiness.

Kilde: Facebook

Fortsatt i toppform

På tross av at Ernestine ikke blir ynge viser hun ingen tegn til å komme i dårligere form.

Hun konkurrerer ikke lenger, men ser tross alt ut til å være bedre trent enn de fleste unge menneskene på gymmen. Hun har skrevet egen bok om reisen sin og er ofte med på TV-programmer der hun forteller den interessant historien sin.

Kilde: Facebook

Denne kvinnene r virkelig en inspirasjonskilde. Trykk på dele-knappen slik at dine venner også skjønner at alder bare er et tall!