Studie: Å passe dine barnebarn kan øke livslengden

Et enkelt gammelt ordtak lyder «barnebarn er belønningen for å ikke ta livet av dine egne barn». Ettersom det er en vits, blir den naturligvis overdrevet og bør selvfølgelig tas med en klype salt.

Imidlertid sier ordtaket at barnebarn er en belønning. Det er få ting som er så givende og morsomme som å tilbringe tid med barnebarna.

Nå er det også en annen grunn til å bruke mer tid med sine kjære barnebarn – det forlenger nemlig livet!

Ifølge en rapport publisert i Evolution and Human Behavior som har deltatt i informasjon fra Berlin Aging Study, kan barnepassing øke forventet levealder for de som passer på de små livene.

På tide å passe barnebarna

Studien ble utført på 500 personer som alle har passert 70 år. Det forskerne kunne se var at deltakerne som ivaretok små barn, var mindre sannsynlig for å dø enn de som ikke tilbrakte tid med barnebarn.

Det kan med andre ord være lurt å planlegge litt barnepassing framover.

Kilde: Flickr

Det er viktig å påpeke at dette gjaldt personer som ikke har primært foreldreansvar for barnet – studien inkluderte bare personer som var barnevakt fra tid til annen.

Senker stressnivået

– Det er en sammenheng mellom å ta vare på noen på denne måten og redusere deres generelle stressnivå, sier Dr. Ronan Factora ved den verdensberømte Cleveland Clinic, ifølge nettsetet Shareably.

Kilde: Flickr

Ronan Factora understreker også at faktorer som sosialt samvær, for eksempel med venner, og å være fysisk aktiv om mulig er enda viktigere for å oppnå et langt og lykkelig liv når man blir eldre.

Når man ikke jobber lenger, er det fortsatt viktig å få ansvar for ting samt å føle seg nyttig, fordi det ikke lenger skjer i arbeidstiden.

Det er her barnepass kommer inn i bildet, og fyller disse behovene perfekt.

Kilde: PxHere

Var ikke dette fantastisk å vite?

Trykk nå på deleknappen hvis du er enig, slik at flere besteforeldre der ute kan tilbringe tid med sine elskede barnebarn!