Bare 1 av 7 svarer riktig på første forsøk – men klarer du å løse denne vanskelige gåten?

Noe som lenge har fascinert mennesker er gåter og ulike utfordringer. Det kan være alt fra optiske illusjoner, til problemløsning – men de fleste av oss synes det er morsomt å utfordre oss selv.

Denne lure mattegåten (lenger ned i artikkelen) har fått tusenvis på internett til å klø seg i hodet!

Jeg husker tilbake til skoletiden da det var mattetimer. Ofte avsluttet vi timene med å gjøre en gåte sammen. Det var alltid noe annet enn å regne addisjon, subtraksjon og multiplikasjon – og det ble som et lite høydepunkt i løpet av skoledagen.

Eller i hvert fall i den timen.

Det handlet ofte om å tenke annerledes, finne skjulte små detaljer og det gjaldt virkelig å få i gang hjernen for å løse dem. Allerede den gang synes jeg det både var morsomt og interessant!

Jeg husker spesielt én som handlet om å liste opp hvor mange trekanter som fantes inne i en annen trekant. En venn og jeg satt i sikkert i 15 minutter før vi viste frem svaret vårt – og vi hadde knapt klart å finne halvparten.

Bare 1 av 7 får rett

Selv om det finnes en slags skuffelse, så kan det være fascinerende at man, på tross av en slik innsats likevel er så langt unna den riktige løsningen. Men det føles likevel som at det følger med – det skal sannelig ikke være lett å løse sånne her.

Det å utfordre seg selv og se hvor grensene går har lenge vært noe mennesker liker. Kanskje det er konkurranseinnstinkt, men ofte involverer jo problemløsning å sammenligne resultatet sitt med andre.

Denne lille gåten ser ganske enkel ut ved første øyekast – men det gjelder å tenke seg om en ekstra gang!

Tydeligvis – ifølge flere amerikanske sider  – så er det bare 1 av 7 gjetter riktig svar.

Det er enkelt å tro at svaret er 1. Altså 10 minus de som har druknet, svømt i vei og dødd.

Men sånn er det ikke!

I og med at fisker puster under vann kan de ikke drukne. Og i og med at de ligger i en skål kan de heller ikke svømme sin vei. Og dør de… ja da ligger de fortsatt igjen i skålen. Det er tross alt det som er spørsmålet – hvor mange som er igjen, ikke hvor mange som lever.

Med andre ord så er svaret 10!

Del videre nå for å utfordre vennene dine – og se om de er like skarpe som deg!