Forskernes konklusjon: Godtegriser er smartere og sunnere

Foto: Flickr

Det er i en studie fra Louisiana State University, som har kommet frem til den uventede konklusjonen om at mennesker som regelmessig konsumerer godteri pleier å ha smalere midje, veie mindre og ha en lavere BMI (body mass index) enn de som ikke er godtegriser, ifølge LiveScience.

Ingen god slankekur

Sjokolade- og godiselskere har i tillegg , ifølge rapporten, 14 prosent mindre risiko for å bli rammet av økt blodtrykk. Omtrent samme prognose gjelder hjerte- og karrsykdommer – til fordel for godtegrisene.

Foto: Libreshot

Det skal dog nevnes at godterispising ikke på noen måte hjelper en med å gå ned i vekt. Ifølge forskerne henger nemlig de uventede resultatene sammen med at mennesker som regelmessig spiser sukkerprodukter trener og mosjonerer betydelig mer for å kompensere for kaloriinntaket sitt.

De er generelt smartere med tanke på helsen enkelt og greit – og mer bevisst på hva kroppen trenger for å ha det bra.

Foto: Pexels

 «Kan bli helseproblem»

Crol O’Neil som har jobbet med studien, forteller at 15 000 personer deltok i undersøkelsen. I snitt spiste de veldig lite godis – drøyt 38 gram om dagen – og så lenge sukkerinntaket ligger på et relativt lavt nivå, så er det ikke direkte skadelig for kroppen, anser Katherine Tallmadge, kostholdsspesialist og talsperson for American Dietetic Association.

– Godteri kan føre til helseproblemer, men ikke når det ligger på et såpass lavt nivå, sier hun ifølge LiveScience.

Exit mobile version