Liste: Slik forandres kroppen din og sinnet ditt når du slutter å ha sex

Å ha sex med den man elsker er, ifølge de aller fleste i alle fall, en av de beste følelsene en person kan oppleve.

Er man gift eller sammen med noen lenge, går dette med sex litt opp og ned. Noen perioder har man mye, noen perioder har man mindre.

Men hva skjer hvis man slutter helt å ha sex?

Faktum er at det skjer ganske mye med kropp og sjel hvis man ikke har sex, så det er absolutt verdt det å jobbe med å ha et aktivt sexliv selv om det noen ganger føles vanskelig.

Nedenfor er syv ting som ifølge nettstedet iCreative skjer når gløden avtar på soverommet!

1. Nedsatt immunforsvar

Når du ikke har hatt sex på lenge, blir immunforsvaret ditt faktisk verre. Bakterier og virus sprer seg da lettere i kroppen din og du har rett og slett lettere for å bli syk.

2. Mer stress

Sex er en fantastisk måte redusere stress i livet ditt. Å ligge jevnlig reduserer mengden hormoner i kroppen som gjør deg stresset – og du blir dermed mer avslappet i stedet. Når du ikke har sex har du derfor lettere for å bli stresset. Det kan også føre til irritasjon.

3. Vanskelig med ereksjon

Ja, jeg er enig – det høres rart ut. Faktum er imidlertid at det er sant. Hvis man ikke «trener» regelmessig blir det for mange personer vanskeligere å bli opphisset når det kommer til stykket. Menn kan ha ereksjonsproblemer og kvinner kan ha vanskeligere for å få orgasme.

4. Barneforbudte drømmer

Noen opplever at drømmene deres blir annerledes når sexlivet ikke er på topp. I mange tilfeller begynner man å drømme merkeligere og noen kan oppleve at ens drømmer blir mer seksuelle. Noen kan til og med begynne å våkne midt på natten på grunn av orgasmer.

5. Nedsatt sexlyst

Hvis, eller når, kroppen merker at du har hatt det vanskelig i det siste når det gjelder å holde sexlivet i gang, vil produksjonen av hormoner som styrer sexlysten din sakte men sikkert avta. Du blir rett og slett mindre sugen når du ikke har fått ligget på lenge – hvor rart det enn kan høres ut. Samtidig som hormonproduksjonen skifter, kan du også oppleve at den generelle livsenergien endres.

6. Kaldere følelser

Når man i et forhold begynner å ligge sjeldnere og sjeldnere, kan den personlige kjemien påvirkes. Nesten alltid i negativ retning. Du kan begynne å få uheldige følelser overfor partneren din og andre mennesker vil snart begynne å fremstå mer og mer tiltrekkende, spennende og attraktive.

Kilde: Shutterstock

7. Lavere selvtillit

Dette kommer sannsynligvis ikke som noen kjempenyhet at selvfølelsen og selvtilliten avtar med et avtakende sexliv. Det handler om å føle seg ettertraktet. Får man ikke ligge kan det føre til depresjon. På den andre siden kan et aktivt sexliv fungere som et angstdempende middel som motvirker depresjon.

Visste du om dette?

Trykk på dele-knappen slik at vennene dine også får denne viktige informasjonen!